Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;



Το μενού για αύριο Δευτέρα 12/11 προτείνει:


Πένες με μπεσαμέλ, τυρί και μπρόκολο

Υλικά:

500 γραμ. πένες
 1 μέτριο μπρόκολο
¾ φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή τυρί cheddar
 1 φύλλο δάφνης
 2 φλιτζ. γάλα
 ½ φλιτζ. βούτυρο
 ½ φλιτζ. αλεύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

Βράζετε νερό με αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πλένετε καλά το μπρόκολο. Το κόβετε σε μπουκιές και το βράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη. Μην πετάξετε το βρασμένο νερό. Φτιάχνετε μια σάλτσα μπεσαμέλ, ζεσταίνοντας το γάλα ελαφρώς με το φύλλο δάφνης σε ένα κατσαρολάκι. Μην το αφήσετε να βράσει. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με συρμάτινο αναδευτήρα, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καεί το αλεύρι. Ρίχνετε όλο το ζεστό γάλα στο αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύετε προσεκτικά με το συρμάτινο αναδευτήρα. Βράζετε σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βάζετε μέσα και το μπρόκολο. Βράζετε τις πένες στο νερό που έχει μείνει από το μπρόκολο, προσθέτοντας αλάτι, για 11 λεπτά ώστε να γίνουν al dente, σουρώνετε και τις βάζετε μέσα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Πηγή: jenny.gr



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ