Τι μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;

Το μενού για αύριο Δευτέρα 5/11 προτείνει:



Κρέπες με κοτόπουλο, τυρί και μπεσαμέλ


Υλικά για τις κρέπες :

Για τη ζύμη:

1 μεγάλο ποτήρι αλεύρι
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

 Για το ψήσιμο της κρέπας:

1 τηγάνι διαμέτρου 18-20 εκατ.
βούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης σ’ ένα μπολ. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά σε δροσερό σημείο. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά, σε πολύ ζεστό τηγάνι, που ανά μία κρέπα  αλείφετε το τηγάνι με βούτυρο.

Υλικά για την μπεσαμέλ :

1)   1 κούπα γάλα φρέσκο

2)   3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3)   1 αυγό

4)   2 κουταλιές της σούπας λάδι

5)   2 τσιμπιές αλάτι

Πως φτιάχνουμε  τη μπεσαμέλ:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι. Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά το αλεύρι μέσα στο γάλα έτσι ώστε να λιώσει καλά χωρίς να το έχουμε βάλει στη φωτιά. Κατόπιν το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει. Δεν σταματάμε σχεδόν καθόλου το ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αλεύρι στον πάτο. Θέλουμε να πήξει καλά το μείγμα για να έχουμε ένα σφιχτό αποτέλεσμα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με τις δυο τσιμπιές αλάτι όπως όταν κάνουμε ομελέτα. Προσθέτουμε το αυγό στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ζωηρά για να μην ψηθεί. Ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει.

Υλικά για την γέμιση :

1)  1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες

2)   210 γραμμάρια κασέρι τριμμένο

3) Άνηθο ή μαϊντανό

4) αλάτι

5) πιπέρι

6) πιπεριά κομμένη σε κυβάκια


Πως φτιάχνουμε την γέμιση :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.


Υπόλοιπα υλικά συνταγής :

1) 8 κρέπες από αυτές που ετοιμάσαμε ή κατεψυγμένες

2) την γέμιση της αρεσκείας μας ή αυτή που ετοιμάσαμε παραπάνω

3) 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή (100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 100 γραμμάρια γάλα            εβαπορέ αδιάλυτο) , για να ρίξουμε από επάνω

4) Λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του σκεύους ψησίματος εκτός αν βάλουμε αντικολλητικό χαρτί .

5)   Επιπλέον κασέρι για το πασπάλισμα από πάνω.

 Εκτέλεση συνταγής :

Στο μπολ με το κασέρι και το ζαμπόν προσθέτουμε τη μπεσαμέλ όταν πια αυτή έχει κρυώσει. Παίρνουμε μία μία την κάθε κρέπα, την ανοίγουμε και βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο της σχηματίζοντας τη διάμετρό της. Κατόπιν την τυλίγουμε σε ρόλάκι. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις υπόλοιπες μέχρι να μοιράσουμε ισόποσα τη γέμιση σε κάθε μία. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο σκεύος ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι, τόσο ώστε να τις σκεπάσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε  για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.

Πηγή: trikalaview.gr

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ