Τι μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;


Το μενού για αύριο Πέμπτη 8/11 προτείνει:


Κοτόπουλο με αρακά
 
Συστατικά

•    2 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου (περίπου ½ κιλό) κομμένο σε κύβους,
•    4 κουταλιές ελαιόλαδο,
•    1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
•    2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους,
•    1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες,
•    1 κιλό ξεφλουδισμένα μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα),
•    1 τενεκεδάκι (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα,
•    1 πρέζα ζάχαρη,
•    2 φλ. κοχλαστό νερό,
•    ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο,
•    1 κουταλάκι αλάτι.

Βήματα


•    Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
•    Βήμα 2
Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
•    Βήμα 3
Ακολούθως, βάζετε τις πατάτες και το καρότο.
•    Βήμα 4
Ανακατεύετε το φαγητό 2-3 φορές και προσθέτετε το μπιζέλι.
•    Βήμα 5
Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
•    Βήμα 6
Τέλος, ρίχνετε τα 2 φλ. κοχλαστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
•    Βήμα 7
Μετά, ρίχνετε τον άνηθο και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά  περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Πηγή: xrysessyntages.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ