Τι μαγειρεύουμε αύριο Παρασκευή;

Το μενού για αύριο Παρασκευή 2/11 προτείνει:





Αρακάς κοκκινιστός

Συστατικά
•    50 γρ. ελαιόλαδο
•    1 κρεμμύδι ξερό
•    2 κρεμμύδια φρέσκα
•    2 καρότα
•    2 πατάτες
•    100 γρ. κρασί λευκό
•    400 γρ. τομάτα κονκασέ
•    1 κύβο λαχανικών
•    1 λίτρο βραστό νερό
•    450 γρ. αρακάς κτψ 
•    2 κ.σ. δυόσμο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
•    ξύσμα από 1 λεμόνι
•    1 κ.σ. χυμό λεμόνι
•    αλάτι
•    πιπέρι

Για το σερβίρισμα
•    λίγο δυόσμο
•    1 λεμόνι, σε φέτες
•    λίγο ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.

•    Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

•    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι.

•    Κόβουμε σε μικρές φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

•    Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια 2-3 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

•    Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

•    Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

•    Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα αφήνουμε στην άκρη.

•    Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκασέ, τον κύβο λαχανικών και το νερό.

•    Μόλις αρχίσει να βράζει, μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.

•    Ρίχνουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον μισό δυόσμο και ανακατεύουμε.

•    Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.

•    Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

•    Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο, με φέτες από λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ