"


Όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ θα γίνονται με κάρτα!



Στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού των συναλλαγών που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή με χρήση μετρητών, το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να εφαρμόσει κάποιους νέους περιορισμούς.


Μέχρι σήμερα, συναλλαγές με μετρητά μπορούν να γίνουν εφόσον το ποσό είναι μέχρι 500 ευρώ. Και παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς πραγματοποιούμε τις περισσότερες συναλλαγές μας με κάρτα, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που προτιμούν το ρευστό ειδικά σε περιπτώσεις όπου λόγω του υψηλού ΦΠΑ μπορούν να γλιτώσουν μεγάλα ποσά.

Μέσα στα σχέδια του Υπουργείου λοιπόν, είναι το όριο να μειωθεί και να πάει στα 300 ή και 400 ευρώ, με επικρατέστερο το πρώτο σενάριο. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε, πως όλα αυτά είναι ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού και ο χρόνος που θα τεθούν σε ισχύ δεν έχει καθοριστεί. Σύμφωνα όμως με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος του χρόνου.

Ταυτόχρονα προχωρά η επέκταση της υποχρέωσης εγκατάστασης POS σε δεκάδες επαγγέλματα. Η σχετική απόφαση αναμένεται πως θα εκδοθεί σύντομα και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες, ανάμεσα σε αυτές τα ταξί και τα περίπτερα.

Σημειώνεται ότι γιατροί, μεσίτες ακινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ξενοδοχεία, υδραυλικοί, εταιρείες πώλησης ή ενοικίασης ακινήτων είναι ορισμένοι από τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν διορία 50 ημερών για να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό λογαριασμό. Συνολικά 143 κλάδοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με POS και ηλεκτρονικό χρήμα, θα πρέπει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018 να δηλώσουν τον τραπεζικό επαγγελματικό τους λογαριασμός.

Πηγή: neolaia.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ