"


Οι ξεναγήσεις του Δεκεμβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Οι κατάλευκες κορυφές του Γράμμου προσκαλούν να τις θαυμάσουμε. Προτείνεται ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.


Οι ξεναγήσεις το Δεκέμβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 2, 9, 16 23 και 30 Δεκεμβρίου). Επίσης ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες την περίοδο των εορτών μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 12 ακριβώς.

Γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής γίνεται αναφορά στην ιστορία της ελληνικής κοινωνίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ακολουθεί περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για ένα μικρό ιστορικό περίπατο όπου γίνεται λόγος για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου.

•        Παρακαλείστε να πάρετε οπωσδήποτε στα τηλέφωνα 24670 21853 ή 2467 62136 μια μέρα πριν για να επιβεβαιώσετε ότι ο δρόμος είναι καθαρός από χιόνια και θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση.

•        Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας κ. Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.

•        Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και τη συζήτηση.

•        Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

•        Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.

 •    Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ