"


Νώτης Ιωσήφ : "H κυβέρνηση μοιράζει την φτώχεια και πανηγυρίζει κιόλας..."



"Η κυβέρνηση μιλάει για τα «πολλά θετικά» μέτρα που παίρνει για να μας σώσει.
Θα μας σώσει δίνοντας το 1 από τα 10 που μας παίρνει. Φαντάζονται οι Συριζανέλ ότι με τα μέτρα, με υποσχέσεις, προσλήψεις, με το εκκλησιαστικό (που δεν τους βγήκε ούτε αυτό) και τη συμφωνία των Πρεσπών (και τους μαθητές, είδαμε σήμερα να διαδηλώνουν) θα καταφέρουν να μας γελάσουν. 


Περιμένουν από τον νέο χρόνο οι δημοσκοπήσεις να δείξουν μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ. Ένας φίλος μου, που λέει ότι οι ψεύτες έχουν τεράστια φαντασία, μάλλον έχει πολύ δίκαιο. 

Η κυβέρνηση παρά την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την προσπάθεια δολοφονίας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, το αλύπητο χτύπημα της ιδιωτικής οικονομίας, το διώξιμο των επενδύσεων που ήταν να γίνουν και τις τρικλοποδιές, που βάζει, σε αυτές που θα μπορούσαν να γίνουν, νομίζει πως, με υποσχέσεις και δήθεν παροχές, μπορεί να πείσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό μας. Από την πρώτη ημέρα που έγιναν κυβέρνηση ρήμαξαν όλους εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες, έδειξαν ότι μας θεωρούν εχθρούς τους και τώρα με ημίμετρα και υποσχέσεις θέλουν να αγαπηθούμε. 


Αυτοί οι λαϊκιστές και ψεύτες έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί. Και να λένε ότι εφαρμόζουν προοδευτική πολιτική και τους ενδιαφέρουν τα λαϊκά στρώματα.
Εάν ήταν προοδευτικοί και εφάρμοζαν προοδευτική πολιτική, θα μιλούσαμε σήμερα για ανάπτυξη, θα βλέπαμε επενδύσεις να γίνονται, θέσεις εργασίας να δημιουργούνται και την ανεργία να μειώνεται. 


Θα βλέπαμε όλους τους φίλους και συμπολίτες μας να έχουν δουλειές, να ζούνε καλύτερα και όχι να περιμένουν επίδομα βοήθειας για να κάνουν Χριστούγεννα. Ας ρωτήσουν οι Συριζανελ, μία άνεργη, έναν άνεργο τι προτιμάει, μισθό ή βοήθημα, μπας και καταλάβουν. 

Αυτοί όμως, όχι μόνο δεν θέλουν να καταλάβουν, αλλά υπόσχονται και δεκάδες χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο. Αυτό που κάνουν είναι κανονικό έγκλημα, πατάνε πάνω στην απελπισία της άνεργης, του άνεργου, των γονιών που βλέπουν τα παιδιά τους χωρίς δουλειά, παρά τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά, και τους υπόσχονται θέση στο δημόσιο. 


Δεν μας λένε όμως, πόσοι υπάλληλοι πραγματικά χρειάζονται και που θα βρουν τα λεφτά για να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους εάν στην χώρα κανένας δεν παράγει πλούτο. 

Εάν κλείσουν τα μαγαζιά, τα γραφεία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις , που κατάφεραν να επιζήσουν μέσα στην κρίση ή συνεχίσουν να φυτοζωούν και να ματώνουν για να καλύψουν φόρους και εισφορές. 

Εάν συνεχίσει η κυβέρνηση Συριζανέλ να μην κάνει τίποτα για να γίνουν επενδύσεις και βλέπει την ιδιωτική οικονομία σαν αναγκαίο κακό, ποιος θα φορολογηθεί για να μπορεί το κράτος να πληρώσει τις υποχρεώσεις του; 

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Συριζανέλ έχει στόχο να πετύχει ένα πρωτογενούς πλεονάσματος (3,5%) που θα προέρχεται από υπεροφορολόγηση και το μάτωμα το δικό μας και από αυτό, έχει σκοπό να μοιράζει επιδόματα σε πολίτες που έχουν ανάγκη. 


Αυτό που κρύβουν είναι ότι το λογικό είναι άλλο, το λογικό και προοδευτικό είναι μία κυβέρνηση να επιδιώκει την ανάπτυξη, την παραγωγή πλούτου για να μπορεί να καταπολεμήσει την φτώχεια και να φροντίζει για την παιδεία, την υγεία και όλα όσα χρειάζονται οι πολίτες. 
Η κυβέρνηση μοιράζει την φτώχεια και πανηγυρίζει κιόλας".

Νώτης Ιωσήφ
Τομεάρχης Τουρισμού ΝΟΔΕ Καστοριάς




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ