Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Καστοριάς προς κ. Τελιγιορίδου

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ένα τεράστιο τοπικό πρόβλημα που προκύπτει στον κλάδο της γουνοποιίας, με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τους κινδύνους.


Για τον λόγο αυτό σημειώσαμε με υστερόγραφο στο Δελτίο τύπου ότι το θέμα είναι τόσο σοβαρό που επιτρέπει μόνο σοβαρούς και λεπτούς χειρισμούς, έτσι ώστε να εξαιρεθεί η γουνοποιία από το νόμο αυτόν. 

Με έκπληξη διαβάζουμε την απάντηση της τοπικής βουλευτή κυρίας Τελιγιορίδου. Ενώ περιμένουμε να δούμε σε κλίμα συνεννόησης με τους φορείς ότι θα προσπαθήσει να το αλλάξει, η ίδια βρήκε την ευκαιρία να κάνει πολιτική επίθεση στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ που το ανέδειξε, χωρίς να πει κουβέντα για την ταμπακιέρα. Συμφωνεί; Διαφωνεί; Θα το αλλάξει; Βλέπει πρόβλημα σε όλο αυτό; Θα είναι η ίδια η επόμενη ημέρα για τις επιχειρήσεις του νομού μας;

1.Αυτοί που κοροϊδεύουν τόσα χρόνια τους γουνοποιούς, είναι το κόμμα στο οποίο ανήκατε επί σειρά ετών και ήσασταν υποψήφια βουλευτής μαζί του , στην εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

2.Το εκθεσιακό κέντρο εγκαινιάστηκε το 2013!!, δηλαδή πριν 5 χρόνια. Εσείς μάλλον τότε ήσασταν αλλού απασχολημένη!

3.Επειδή εμείς αναδείξαμε το ζήτημα τοπικά ξέρουμε πολύ καλά ποιοι το ψήφισαν στην Βουλή. Ξέρουμε όμως και ποιοι εκπροσωπούν το νομό μας  κοινοβουλευτικά .Ή το ψηφίσατε και συμφωνείτε με αυτό ή δεν καταλάβατε τι ψηφίσατε.

4.Είναι προφανές ότι την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2015/849-ΠΟΛ 1204/18 που αφορά την «πρόληψη και την καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες....κλπ» την ψηφίσατε όλα τα κόμματα, επειδή ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΟΤΕ!! Γιατί αν την διαβάζατε και την συγκρίνατε, θα βλέπατε ότι η Ευρωπαϊκή οδηγία 2015/849 δεν αναφέρεται πουθενά σε είδη γουνοποιίας και δερμάτινα είδη. Αυτά τα προσθέσατε εσείς για την Ελλάδα και μόνο. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν ισχύει αυτό. Εκτός λοιπόν από αδιάβαστη, λέτε και ψέματα. Ελπίζουμε τώρα να καταλάβατε ότι πρέπει να σας απασχολήσει σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ σημαντικό για να το χειρίζεστε με ύφος μπλαζέ και απαντήσεις συνδικαλιστικού επιπέδου. Σε αντίθεση με εσάς που απαντάτε μέρα-μεσημέρι και μας καληνυχτίζετε εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αναφωνήσουμε επιτέλους «καλημέρα» στις επιχειρήσεις του νόμου μας και στον κόσμο της εργασίας.    

Υ.Γ Αν δεν θέλετε να απαντήσετε στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δώστε τουλάχιστον απάντηση επί της ουσίας στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ