"


Μια διαμαρτυρία - αίτημα από το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς


Σήμερα το απόγευμα 20 Νοεμβρίου 2018 η  αγέλη αδέσποτων σκύλων του  Προφήτη Ηλία (τα οποία είχε παρατήσει κάποιος συμπολίτης προ καιρού), πέρασε  μέσα στον περιφραγμένο χώρο σκάβοντας από κάτω,
σε  ένα σημείο όπου  το χώμα είχε μαλακώσει αρκετά λόγο των βροχοπτώσεων , και κατασπάραξε το μοναδικό κόκκινο ζαρκάδι που ζούσε στο καταφύγιο. Το άτυχο ζαρκάδι είχε βρεθεί  βαριά τραυματισμένο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μετά τις πολύμηνες προσπάθειες του κέντρου προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς και του κ. Παναγιωτόπουλου  είχε καταφέρει να  θεραπευτεί αν και  ωστόσο χρειαζόταν περαιτέρω φροντίδα λόγω και του νεαρού της ηλικίας του. Θύμα έπεσε όμως και ένα παγόνι στο οποίο  επιτέθηκαν και  έκοψαν τα φτερά του.

Για πολλοστή φορά ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς καλεί την αρμόδια αντιδημαρχία του δήμου Καστοριάς επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα και να απομακρύνουν τα σκυλιά από το χώρο. Ειδικά μετά το σημερινό περιστατικό, της άγριας επίθεσης  προς άλλα ζώα,  δημιουργείται έντονος προβληματισμός για το ποια θα είναι η συμπεριφορά τους στο μέλλον και ειδικά αν θα έχουν απέναντί τους κάποιον συνάνθρωπο ή κάποιο μικρό παιδί. 

Για την απομάκρυνση των σκύλων καθώς και ζαρκαδιού από το χώρο πολύτιμη ήταν  η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς καθώς και του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου οι οποίοι και αξίζουν πολλές ευχαριστίες.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ