"


Μεγάλη η επιτυχία για την 11η Γιορτή Κρασιού στον Καλαμπούκα (pics)


Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2018 το γνωστό ζαχαροπλαστείο – Κάβα Ποτών «Καλαμπούκας» που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 47 στην Καστοριά και γιόρταζε παρέα με το ποτό του θεού Διονύσου.
Τα νέα κρασιά της “Nouveau” της χρονιάς είχαν την ευκαιρία και τιμή να γευτούν  και να απολαύσουν όσοι φίλοι του κρασιού - και όχι μόνο- παρευρέθησαν στην εκδήλωση αυτή της γιορτής κρασιού που διοργάνωσε φέτος για 11η συνεχή χρονιά το φημισμένο Ζαχαροπλαστείο- Κάβα Ποτών Καλαμπούκα.

Φυσικά , μάλιστα, δεν έλειπαν και τα συνοδευτικά τοπικά εδέσματα και μια τεράστια ποικιλία από πίτες, καθώς ποτό και ξεροσφύρι… δεν γίνεται. Έτσι, σε αυτήν την τιμητική εκδήλωση-θεσμό του Καλαμπούκα το πλήθος του κόσμου που κατέκλισε το κατάστημα το βραδάκι της εορταστικής ημέρας, είχε την ευκαιρία να ευφραίνει καρδία και κοιλιά  δοκιμάζοντας σε αφθονία τα νέα κρασιά της χρονιάς μαζί με μια τεράστια γκάμα από πίτες και πλειάδα τοπικών εδεσμάτων και μεζέδων που ανοίγουν την όρεξη και του πιο ιδιότροπου θεατή στην όψη και την γεύση τους.

Η γιορτή κρασιού αποτελεί μια πρωτοβουλία του κ. Αποστόλη Καλαμπούκα που πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε πειραματικά την εκδήλωση, η οποία ήδη από τα πρώτα χρόνια  της διοργάνωσής  της αποτελούσε πόλο έλξης και αγκαλιαζότανε τόσο από τις οινοποιητικές επιχειρήσεις όσο και από τον κόσμο του τόπου.

Η θερμή υποστήριξη είναι  και ο λόγος που η γιορτή κρασιού έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός και ολοένα και αναβαθμίζεται.

Βασικός σκοπός της όμορφης αυτής εκδήλωσης, η ημερομηνία της οποίας είναι σταθερή, αφού διοργανώνεται κάθε 3η Πέμπτη του μηνός Νοεμβρίου -παγκόσμιας μέρας του κρασιού- είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να γευτεί τα νέα κρασιά “Nouveau” της χρονιάς σε πολλές ποικιλίες, και παράλληλα να γευτεί παραδοσιακές πίτες διαφόρων ειδών, παραδοσιακούς μεζέδες κ.α. έτσι ώστε με το χαρμόσυνο αυτό φαγοπότι να γίνει πιο θερμή και καλοδεχούμενη η άφιξη του Χειμώνα.

Βέβαια, η εκδήλωση έχει και έναν πιο ουσιαστικό σκοπό, αφού αποτελεί και ευρύτερα μια ευκαιρία για ξεγνοιασιά , διασκέδαση και απόδραση από τις καθημερινές σκοτούρες  και το άγχος των προβλημάτων της ζωής.

Στη φετινή γιορτή  κρασιού, όπως και τις άλλες χρονιές, συμμετείχαν αρκετές οινοποιητικές εταιρίες οι οποίες παρουσίασαν τα νέα τους προϊόντα.

Όλα ωραία, όλα πεντανόστιμα και ένα «γλυκό» ταξίδι στα “Νoveua” της χρονιάς ήρθε να τελειώσει και να δώσει ραντεβού και ανυπομονησία για την επόμενη χρονιά.

Θερμές ευχαριστίες δόθηκαν σε φίλους και φίλες που βοήθησαν στα ψησίματα και την εξυπηρέτηση του κόσμου, στις οινοποιητικές εταιρίες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους και φέτος καθώς και στον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του  γεμίζοντας με χαμόγελα και χαρά την όμορφη βραδιά.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ