"


Μαθητές λυκείου άλλαξαν τις τάξεις τους

Στην Καβάλα είναι δημιουργικοί οι μαθητές



Όταν η φαντασία συναντάει το μεράκι και η επιθυμία για ένα ομορφότερο αισθητικά περιβάλλον συναντάει την όρεξη για δημιουργία μέσα σε ένα σχολείο, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η διαδικασία της μάθησης γίνεται σχεδόν απολαυστική. Αυτό τουλάχιστον πέτυχαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας. Οι ομάδες των παιδιών κατάφεραν όχι απλώς να βάψουν, αλλά πραγματικά να ζωγραφίσουν όλες τις τάξεις του σχολείου τους, εντυπωσιάζοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκαλώντας πολλά ευνοϊκά σχόλια κι εκπλήσσοντας θετικά ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Ο Δήμος Καβάλας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους διαθέτοντας τα χρώματα και σχεδιαστικά υλικά που ήταν απαραίτητα, ώστε να μπορέσουν να ζωγραφίσουν τις τάξεις του σχολείου τους, προσφέροντας μια σχεδόν επαγγελματική αισθητικά εικόνα, που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Μάλαμα Σιδηροπούλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για το τελικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε αλλά και για το μεράκι των παιδιών. «Συνολικά βάφτηκαν και ζωγραφίστηκαν 13 αίθουσες» τόνισε και συμπλήρωσε: «οι ομάδες των παιδιών με την επίβλεψη δυο υπεύθυνων καθηγητών σε ώρες εκτός λειτουργίας σχολείου και κυρίως Σαββατοκύριακα, αρχικά έβαψαν τους τοίχους και στη συνέχεια ζωγράφισαν τον κάθε τοίχο που τους διατέθηκε απέναντι από τον πίνακα. Υπήρχε η καθοδήγηση των καθηγητών, αλλά η πρωτοβουλία, η έμπνευση, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά που επέλεξαν τη θεματολογία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους».

«Με τη δράση τους αυτή», υπογραμμίζει η διευθύντρια του σχολείου, «οι μαθητές ανέδειξαν στοιχεία εθελοντισμού, συνεργατικότητας, ενθουσιασμού, φαντασίας και δημιουργικότητας. Η ανταμοιβή των μαθητών είναι το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ο σεβασμός που θα δείξουν στην προσωπική τους δουλειά».









Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ