Κώστας Σημίτης: Άνοιγμα λογαριασμών σε 5 τράπεζες ζητά η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ζητά με έγγραφό της το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη σε πέντε ελληνικές τράπεζες.


Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, στο στόχαστρο της Αρχής είναι οι λογαριασμοί της συζύγου του, Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του, Σπύρου.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών αναμένεται και για τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Βαγγέλη Μαλέσιο, υπουργού και υφυπουργού -αντίστοιχα- Δημόσιας Τάξης μεταξύ 2001 και 2003.

Ο κατάλογος των υπό διερεύνηση προσώπων συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το εν λόγω έγγραφο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 6571/2018 και ημερομηνία 30/10/2018, υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δ. Καυκαλά.

Το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό, γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4577/2018.

Πηγή: eirinika.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ