"


Καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό – Ειδοποιήσεις μαθητών για την Πανελλαδική κινητοποίηση με sms και μέσω Facebook


Ανησυχητική κλιμάκωση παρατηρείται στις μαθητικές κινητοποιήσεις -κυρίως σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας- που εστιάζουν στο Μακεδονικό.


Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια «καμπάνια» με μηνύματα sms και events στο Facebook, με την οποία οι μαθητές καλούνται να προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την προσεχή Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου καθώς και στην πραγματοποίηση πορείας.


Στο σχετικό sms, που φέρεται ότι διακινείται από... κινητό σε κινητό και τονίζεται: «Εκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα στο Facebook που υπογράφει ως «Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία» απευθύνει κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, επίσης, στις 29 Νοεμβρίου. Το «ραντεβού» που δίνουν είναι για τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του... event για την πορεία, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης άρχισαν να εντείνονται τα καλέσματα για πανελλαδικές καταλήψεις.

Πηγή: iefimerida.gr









Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ