"


Καστοριά - Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο - Ανικανότητα η κάτι άλλο;


Ακόμη μια χρονιά χαμένη για την πόλη της Καστοριάς καθώς σύμφωνα με τα γεγονότα δεν πρόκειται ούτε φέτος να δημιουργηθεί Χριστουγεννιάτικο πάρκο


Άγνοια ή σκοπιμότητα; Για ποιο λόγο είναι και πάλι στον αέρα το θεματικό χωριό “Ο Άι Βασίλης των Ευχών”

Ούτε ένας μήνας δεν έμεινε για τα Χριστούγεννα και ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα λειτουργήσει το χωριό του Άγιου Βασίλη.

Σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας, φροντίζουν μήνες πριν  να έχουν έτοιμο το χριστουγεννιάτικο χωριό για την εορταστική περίοδο. Για ακόμη μια φορά, εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο Δήμος Καστοριάς.

 Ποιος όμως φταίει για το γεγονός ότι ακόμα μια χρονιά η Δημοτική Αρχή “έδιωξε” τον  Άγιο Βασίλη από την  πόλη της Καστοριάς;

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ήταν να συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου  2018, έτσι ώστε να εγκριθεί η καινούργια κανονιστική η οποία αφορά στη λειτουργία  του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου “Ο Άι Βασίλης των Ευχών” και παράλληλα να ενταχθεί ακόμα ένα  ανάλογο θεματικό πάρκο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Καστοριάς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Καπρής, η Τοπική Κοινότητα της Καστοριάς δεν συνεδρίασε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεδριάσει ούτε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ώστε  να εγκρίνει τη νέα κανονιστική «Με αυτά τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα, υπάρχουν οι εξής εξελίξεις. Πρώτον  ότι δεν θα γίνει τίποτα στην περιοχή της Ομόνοιας, εφόσον δεν παρθεί σύντομα η απόφαση από την  Τ.Κ. Δεύτερον ισχύει ό,τι ίσχυε από την προηγούμενη κανονιστική, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει το εορταστικό χωριό στο Πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας,  καθώς οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες».

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζCreated and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ