"


Ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά


Οι προοπτικές αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.


Συνδιοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων, του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του ΚΕ.Δ.Ε.Α. - ΑΠΘ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου) και ξεκινούν στις 09:30. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διακεκριμένοι επιστήμονες, τόσο από το Γραφείο Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όσο και από πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και το Ιόνιο, θα αναφερθούν διεξοδικά στην καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την αξιοποίηση των υποπροϊόντων μεταποίησής τους, τις νέες τάσεις στην αξιοποίηση εκχυλισμάτων, αλλά και την αξιοποίηση των αρωματικών φυτών στη φυτοπροστασία. Επίσης, θα τοποθετηθούν και στελέχη τριών επιχειρήσεων, οι εισηγήσεις των οποίων θα επικεντρωθούν στην παραγωγή και διάθεση αιθέριων ελαίων, τα εκχυλίσματα και τις υπερτροφές και την αξιοποίηση αρωματικών φυτών για την παραγωγή καλλυντικών και διατροφικών συμπληρωμάτων.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμοί
9:30 – 9:45, Ιωάννης Μουρτζίνος, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ. και Ηλίας Κάλφας, Δρ. Γεωπόνος, Γραφείο Στρατηγικών προγραμμάτων, Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

9:50 – 10:05, Χρήστος Δόρδας, Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ. "Η καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Τάσεις και Προοπτικές".

10:10 – 10:25, Στεργιανή Ορδούδη, Δρ. Χημικός, Ε.ΔΙ.Π., Τμήμα Χημείας, Α.Π.Θ. "Ο Κρόκος Κοζάνης ως ένα εμπορικά επιτυχημένο φυσικό προϊόν".

10:30 – 10: 45, Βασίλειος Βαρσάμης, Χημικός Μηχανικός, Αποστακτήριο αρωματικών φυτών VESSEL “Παραγωγή και διάθεση αιθέριων ελαίων’’.

10:50 – 11:05, Νεκτάριος Αληγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ε.Κ.Π.Α. "Αξιοποίηση των υποπροϊόντων μεταποίησης των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας".

11:10 – 11:40, Διάλειμμα

11:40 – 11:55,  Ευσταθία Σκώττη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. “Νέες τάσεις και προοπτικές στην αξιοποίηση εκχυλισμάτων και βιοδραστικών μορίων αρωματικών φυτών’’.

12:00 – 12:15, Ουρανία Μενκίσογλου Σπυρούδη, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ. “Αξιοποίηση αρωματικών φυτών στη φυτοπροστασία’’.

12:20 – 12:35, Στέλλα Χατζηγαβριήλ, M.Sc.Αρχιτέκτονας, συνιδρύτρια της HYSSOPUS ORGANICS. “Αξιοποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με καινοτόμες μεθόδους. Εκχυλίσματα και υπερτροφές’’.

12:40 – 12:55, Κατερίνα Βασιλάτου, M.Sc. Χημικός, Εργαστήριο Ανάπτυξης Καλλυντικών Προϊόντων NUCLAB. “Αξιοποίηση αρωματικών φυτών για την παραγωγή καλλυντικών και διατροφικών συμπληρωμάτων’’.

13:00 – 13:30, Συζήτηση – Ερωτήσεις
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ