"


Η καταπληκτική συναυλία του τενόρου Σταύρου Σαλαμπασόπουλου στο Άργος Ορεστικό

Στο ασφυκτικά γεμάτο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού γεύτηκαν μια ονειρεμένη βραδιά, όσοι παρευρέθησαν στην συναυλία του Τενόρου Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο Μορφωτικός Σύλλογος « Η Ορεστίς», το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ο διακεκριμένος Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, χάρισε στο κοινό ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα τραγουδιών, μία όμορφη περιήγηση στον μαγικό κόσμο της μουσικής, το οποίο περιελάβανε  κομμάτια από την όπερα, την κλασική μουσική , διαπέρασε  με τη εκπληκτική φωνή του το ρεπερτόριο κλασικών Ελλήνων και ξένων συνθετών και ερμηνευτών. Από τον Φρανκ Σινάτρα στον Αντρέα Μποτσέλι, τον Ζακ Μπρελ και τον Έρος Ραμαζότι, στις αγαπημένες ιταλικές καντσονέτες του Μάριο Λάντσα, αλλά και γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μουζάκης, Πλέσσας, Ξαρχάκος)

Με ένα νοερό ταξίδι στο λαμπερό παρελθόν αλλά και τις μεγάλες σκηνές της Αμερικής και της Ευρώπης απέδειξε στο κοινό ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και όρια στη μουσική.

Εξαιρετικός βοηθός αποδείχθηκε η καταπληκτική ορχήστρα που συνόδευσε άψογα τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο σε αυτό το υπέροχο δίωρο συνεχές πρόγραμμα.

Αξιοπρόσεκτο στους θεατές ήταν και η θεατρική αρτιότητα της ερμηνείας του, αλλά και η επαφή του με το κοινό, το οποίο ενθουσιωδώς τον συνόδευσε σε αρκετά ελληνικά τραγούδια, αποθεώνοντας τον, στο τέλος κάθε τραγουδιού.

Αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης με το σπουδαίο φωνητικό του τάλαντο διακρίνεται και για την επαγγελματικότητα, αλλά και το ήθος και την σεμνότητα του.

Στην  συναυλία συμμετείχε  και η μεικτή πολυφωνική Χορωδία του συλλόγου «Η  Ορεστίς» υπό την Δ/νση του μαέστρου της κ. Ντίνου Ταμβάκη, με 4 τραγούδια. Στα 3 από αυτά έχουμε την μεγάλη τιμή της συμμετοχής του κ. Σταύρου Σαλαμπασόπουλου ως σολίστα. ΄Αριστη η εμφάνιση της και το δέσιμο της με τον τενόρο και την ορχήστρα του.

Μία συναυλία τέτοιου υψηλού επιπέδου που σπάνια το κοινό της επαρχίας θα είχε την τύχη να παρακολουθήσει και με ελεύθερη, μάλιστα , είσοδο για το κοινό, που κατάφερε να πετύχει ο Δήμος και η «Ορεστίδος».













Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ