"


Επάνοδος στη F1 με τη Williams για τον Κούμπιτσα

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, θα είναι ένας από τους οδηγούς της Williams τη νέα περίοδο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.


Ο 33χρονος Πολωνός πιλότος επιστρέφει στο πρωτάθλημα μετά το 2011, όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα και αποχώρησε από τους αγώνες.

Ο Κούμπιτσα θα είναι ο δεύτερος οδηγός της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά τη συμφωνία με τον 20χρονο Άγγλο, Τζορτζ Ράσελ, παγκόσμιο πρωταθλητή στη Formula 2.

Ο Πολωνός μόχθησε αρκετά για την επιστροφή του, καθώς τους τελευταίους μήνες είχε κάνει διάφορα δοκιμαστικά. Αρχικά με τη Renault και ύστερα τρία δοκιμαστικά με τη Williams, την οποία έπεισε τελικά να του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Κούμπιτσα, ο οποίος πανηγύρισε το 2008 τη νίκη στο grand prix του Καναδά, υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο δεξιό πήχη, στο σοβαρό ατύχημα που είχε σε αγώνα ράλι το 2011, πριν από την έναρξη εκείνης της περιόδου στη Formula 1.

Στα πέντε χρόνια ως πιλότος, είχε απολογισμό μια νίκη, μια «pole position» (στο Μπαχρέιν το 2008) κι ανέβηκε 12 φορές στο βάθρο των νικητών, ενώ πριν τον τραυματισμό του εικαζόταν πως βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή για τη Ferrari.

Πηγή: naftemporiki.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ