"


Εγκρίθηκαν επιπλέον 2.217 αιτήσεις στο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Πόροι 525 εκατ. ευρώ διοχετεύονται ήδη στην οικονομία μέσω του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Η αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες και ενέκρινε την υπαγωγή στο πρόγραμμα επιπλέον 2.127 αιτήσεων, επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων 33,72 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,15 χρηματοδοτούνται από δημόσια δαπάνη.

Πλέον έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα 39.793 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων 524,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 354 εκατ. ευρώ προκύπτουν από δημόσια δαπάνη. Καλύπτεται, έτσι, περίπου το 70% του προϋπολογισμού άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος.

Από τις τελευταίες 2.127 αιτήσεις που υπάχθηκαν στο πρόγραμμα, το 42,8% έχει λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτουν με ίδια κεφάλαια το απαιτούμενο ποσό πέραν της επιχορήγησης. Όπως και στην προηγούμενη υπαγωγή, η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς επίσης και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: xe.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ