"


Απίστευτο και όμως ΕΡΤλληνικό - Τόσα χρήματα δαπάνησε η ΕΡΤ για τηλεοπτικές αθλητικές μεταδόσεις


Πόσο όμως κόστισαν στον ελληνικό λαό τα εν λόγω δικαιώματα;

Μετά την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, 7 ομάδων της Super League η ΕΡΤ, πριν λίγες ημέρες απόκτησε και τα δικαιώματα της Basket League, της Football League, της Volley League, καθώς και των πρωταθλημάτων χάντμπολ (Handball Premier) και της Α1 Πόλο.


Πάμε να τα δούμε με τη σειρά:

Basket League για δύο σεζόν (εκτός των εντός έδρας των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ) θα κοστίσουν 2,2 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ τη σεζόν. Την τηλεοπτική παραγωγή θα έχει η ΕΡΤ.
Volley League του League Cup αλλά και κάθε τουρνουά που διοργανώνεται από την ΕΣΑΠ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο κόστισαν 500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Την τηλεοπτική παραγωγή θα έχει η ΕΡΤ.
Football League αποκτήθηκαν από την εταιρία «Ραδιοτηλεοπτικές και δορυφορικές υπηρεσίες Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΑΕ» με διακριτό τίτλο INA TV, για δύο σεζόν έναντι 1.800.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε σεζόν. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την  INA TV.
Χάντμπολ μόνο για φέτος έναντι 75.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η τηλεοπτική παραγωγή είναι της ΕΡΤ.
Α1 πόλο Ανδρών για την σεζόν 2018-19 έναντι 75.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η τηλεοπτική παραγωγή είναι της ΕΡΤ.
Πάμε και στο σύνολο του λογαριασμού 6.450.000 ευρώ. + τα 52 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια της Super League = 58.845.000 εκατομμύρια ευρώ για τον έλληνα φορολογούμενο...



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ