Τι μαγειρεύουμε σήμερα ; Κρεμώδης σούπα με μανιτάρια και πατάτες



Συστατικά

•    3 κ. σούπας βούτυρο
•    600 gr διάφορα μανιτάρια σε φέτες
•    3 κρεμμυδάκια εσαλότ τριμμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•    3 κ. σούπας αλεύρι
•    1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
•    4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
•    6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
•    2 φύλλα δάφνης
•    αλάτι, πιπέρι
•    750 gr baby πατάτες
•    3/4 φλ. γάλα
•    2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος
•    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
•    Σοτάρισε τα μανιτάρια και τα εσαλότ για περίπου οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο.
•    Σοτάρισε υλικά για ένα ακόμη λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι στην κατσαρόλα.
•    Καβούρδισε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά για δύο λεπτά και πρόσθεσε το κρασί, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να γλασαριστεί η σούπα.
•    Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και την δάφνη με αλατοπίπερο και άφησε να πάρουν βράση.
•    Χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
•    Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες, κάλυψε με το καπάκι και βράσε για άλλα 10 λεπτά.
•    Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά, πρόσθεσε το γάλα και τον μαϊντανό και ανακάτεψε.
•    Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε όσο είναι ζεστή η σούπα.

Πηγή: tlife.gr



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ