"


Ρωμαίοι προς Βρυξέλλες - Εάν πάτε να μας κάνετε Ελλάδα θα τινάξουμε στον αέρα την παγκόσμια οικονομία

Την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας ως παράδειγμα προς αποφυγή

και την απόφαση της Ιταλίας να κάνει τα πάντα για να μην γίνει Ελλάδα και θύμα των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων
διακήρυξε σήμερα η Ρώμη δηλώνοντας αμετακίνητη στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού απέναντι στις Βρυξέλλες, οι οποίες χθες απέρριψαν το σχέδιο.

Πέρα από τα γεγονότα αυτά καθαυτά, είναι τρομακτικό και επώδυνο για την Ελλάδα και τους Ελληνες ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα καταστροφής η χώρα και περισσότερο επώδυνο είναι ότι αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της (η οποία θα συνεχιστεί χωρίς κανείς να μπορεί να αλλάξει την μοίρα της) ουδέποτε πλήρωσαν και ουδέποτε θα πληρώσουν το τίμημα των πράξεων τους.

Μετά μάλιστα και την απόρριψη του τελεσιγράφου από τις Βρυξέλλες το οποίο έδινε στη Ρώμη  καιρό μέχρι τοις 15 Οκτωβρίου για να προβεί σε "διορθωτικές κινήσεις" στον προϋπολογισμό, νέες δηλώσεις από τη Λέγκα κάνουν λόγο για επερχόμενη "παγκόσμια οικονομική καταστροφή", εάν επιμείνουν οι γραφειοκράτες στην απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού συσχετίζοντας την κατάσταση με την Ελλάδα:

«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή» προειδοποίησε ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Λέγκας.

Ο Μπόργκι χρησιμοποίησε την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας για να προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες με παγκόσμια οικονομικό «ολοκαύτωμα», λέγοντας ότι «Κάθε απόπειρα να κάνετε το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια κρίση».

Ο Ιταλός βουλευτής δήλωσε ότι το  χάος που θα προκύψει θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο» από αυτό που σημειώθηκε όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα το 2010 επιβάλλοντας το Μνημόνιο και τις δήθεν μεταρρυθμίσεις».

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι συνέχισε τον «πόλεμο λέξεων» με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον για την «καταστροφή της Ευρώπης».

Την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις Ντομπρόβσκις απέστειλαν επιστολή στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, με την οποία εξέφρασαν φόβους για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.

Την ιδία ώρα, σε συνέντευξή του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος μιας δεύτερης Ελλάδας για την Ευρώπη τόνισε ότι «αν έλεγα κάτι τέτοιο οι Ιταλοί θα αναστατώνονταν ξανά… Δεν συγκρίνω την Ελλάδα με την Ιταλία, πρόσθεσε, πάρα τα υψηλή επίπεδα χρέους και το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο «αλκοολοκός» Ζ.Κ.Γιούνκερ, όπως τον χαρακτήρισε ο Μ.Σαλβίνι εμμέσως πλην σσαφώς, επισήμανε ότι «έγκειται στους ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων».

Πού ποντάρει η ιταλική κυβέρνηση; 

Βασικά σε τρεις παράγοντες:

-Στην τεράστια δημοφιλία της και την εκλογική της βάση. Η πρώτη ξεπερνά το 75% και η δεύτερη το 65% βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων του Μαρτίου. Είναι η κυβέρνηση με την μεγαλύτερη εκλογική βάση στην Ε.Ε.

- Στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Κόντι στο πρόσφατο ταξίδι του τελευταίου στην Ουάσιγκτον ότι «Οι ΗΠΑ θα σταθούν δίπλα στην Ιταλία για να σπάσουν τα δεσμά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών»

-Στο ότι σε επτά μήνες έχει ευρωεκλογές: Αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τελειώσει. Δεν θα ρισκάρει τίποτα για να μην υποστεί τις συνέπειες μετά την αλλαγή εξουσίας.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ