"


Οι ξεναγήσεις του Οκτωβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης





Καταπληκτικά τα χρώματα αυτή την εποχή στο Γράμμο και σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Οι ξεναγήσεις τον Οκτώβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 7, 14, 21 και 28 Οκτωβρίου). Ξενάγηση έχει προγραμματιστεί επίσης για το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 12.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 12 ακριβώς.
Γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ιστορία της ελληνικής κοινωνίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. 



Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Επίσης θα κάνουμε και ένα μικρό ιστορικό περίπατο όπου θα μιλήσουμε για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.
Όποιος θέλει μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου «Γεύσεις Γράμμου». 

·        Παρακαλούμε να πάρετε τηλέφωνο στα τηλέφωνα 24670 21853 ή 2467 62136 για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση. 

·        Αν υπάρχει διάθεση μπορούμε να κάνουμε και έναν περίπατο στα δάση και λιβάδια της περιοχής. Ο περίπατος ξεκινάει στις 11 αλλά για να πραγματοποιηθεί είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή στα παραπάνω τηλέφωνα ή στο raymond@otenet.gr 



·        Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο. 

·        Διαρκεί 2-3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.
·        Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

·        Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα. 

Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ