"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο 27/10;


Μπατσαριά Ηπειρώτικη πίτα




Υλικά για την ζύμη
1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
450 γρ. καυτό νερό
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι

Υλικά για τη γέμιση
800 γρ. καθαρισμένα χόρτα (σπανάκι, καυκαλήθρες, σέσκουλα κτλ)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι Άνηθο
400 γρ. φέτα
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1) Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Υπάρχουν 2 τρόποι για να τα προετοιμάσουμε.

1ος τρόπος –>  τα βάζουμε σε στραγγιστήρι με 1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε  για 20 λεπτά,ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν από την αλμύρα
2ος τρόπος –> Τα σοτάρουμε ελαφρώς σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αφού τα αλατίσουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
2) Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι.

3) Προσθέτουμε το μισό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό σιγα-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4) Προσθέτουμε το πρόβειο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
5) Λαδώνουμε ένα ταψί (περίπου 30 εκ.) και στρώνουμε τη μισή ζύμη με τα χέρια σε λεπτό φύλλο. Την ανεβάζουμε λίγο και στα τοιχώματα του ταψιού.

6) Ανακατεύουμε τα χόρτα με την φέτα και απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια.

7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να σερβίρουμε.

Πηγή: madameginger.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ