"


Εμποροπανήγυρη ………γυναικών υπόθεση (παράγκα Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου)

Γυναίκες του δήμου, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης της πόλης του Άργους Ορεστικού, προσέφεραν απλόχερα και με ζεστασιά ψυχής τα σπιτικά τους εδέσματα.
Συνταγές μακροχρόνιες πολλές φορές και παραδοσιακές και φαγητά εκτελεσμένα σε άψογη παρουσίαση έτοιμα για δοκιμή.
Αυτή η πράξη αγάπης αποδεικνύεται πολύτιμη καθώς κάθε χρόνο τα έσοδα από την πώληση των νοστιμότατων αυτών εδεσμάτων χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των εξόδων του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, της μεγάλης και πολύ λαμπρής εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή του πανηγυριού αποτελώντας ένα σήμα κατατεθέν τις ημέρες της διοργάνωσης.


Για τους λάτρεις του αλμυρού, οι πίτες είναι αυτές με την μεγαλύτερη πέραση, καθώς μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα των γευσιγνωστών με την κάθε είδους γέμιση τους. Τυρόπιτες, σπανακόπιτες, τραχανόπιτες και ό, τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό πίτας μπορεί κανείς να τα γευτεί, ενώ την ίδια στιγμή η μύτη του θα χορεύει σε μυρωδιές φανταστικές.


Από τα γλυκά εδέσματα πιο λαχταριστές εκ των οποίων οι τούρτες, δεν λείπουν τα πάσης φύσεως γλυκά όπως το κέικ και ένα σωρό άλλα γλυκίσματα παραδοσιακά και μη για να βοηθήσουν στην  όποια υπογλυκαιμία.


Γνωστές μαγείρισσες, διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές και είδη τροφίμων, με πίστη στην παράδοση έχουν να προσφέρουν εδέσματα που εδώ και χρόνια  έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη και το αγκάλιασμα του κόσμου και έχουν καταφέρει να τραβήξουν το βλέμμα και τις μύτες των περαστικών.



Πολλές ευχαριστίες σε όσους προσφέρουν απλόχερα την βοήθεια τους και κερδίζουν την καρδιά του στομαχιού μας αλλά και της ψυχής μας, καθώς επίσης και στις γυναίκες και νεαρές κοπέλες που εθελοντικά βρίσκονται με το χαμόγελο έτοιμες να εξυπηρετήσουν τους περαστικούς και να αναδείξουν και μια πιο σπιτική και παραδοσιακή πλευρά της εμποροπανήγυρης.

 Για το sentranews
Δήμητρα Ταξίδου




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ