"

Απορρίφθηκε ο ιταλικός προϋπολογισμός ...τρίζουν τα θεμέλια του ευρώ!


Η Κομισιόν απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, καλώντας τη Ρώμη να επανακαταθέσει βελτιωμένη πρόταση εντός τριών εβδομάδων

...κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, όπως δήλωσε σε απάντησή της η ιταλική κυβέρνησης.

Είναι η πρώτη φορά στην  ιστορία, που η Κομισιόν απορρίπτει τον προϋπολογισμό μίας χώρας-μέλους της ΕΕ.

Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός με την τρομακτική δημοφιλία (ο δημοφιλέστερος επικεφαλής κυβέρνησης στην ΕΕ) Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg σε απάντηση των Βρυξελλών ότι «Ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει «Plan B» όσον αφορά στον προϋπολογισμό του 2019. Αυτός είναι ο ιταλικός προϋπολογισμός και δεν θα υπάρξει άλλος. Ούτε είναι αποδεκτές παρεμβάσεις στη βάση του προϋπολογισμού. Αυτό ας το γνωρίζουν οι Βρυξέλλες και είμαστε έτοιμοι για όλα»!

Επίσης ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε ότι «Η Ρώμη γνωρίζει πολύ καλά πως η απόρριψη του προϋπολογισμού θα συνέβαινε κι έτσι δεν χρειαζόταν να περιμένει την επίσημη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ξέρουμε ότι είμαστε το τελευταίο φράγμα για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ιταλών. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ξέρουμε ότι αν παραδοθούμε, θα γυρίσουν άμεσα οι "ειδήμονες" που τάσσονται υπέρ των τραπεζών και της λιτότητας.

Και για τον λόγο αυτό δεν θα παραδοθούμε. Ξέρουμε ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σταματήσουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος τόνισε ότι «Η κυβέρνηση θα ακούσει όλες τις πλευρές, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει». 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ