"


Α2 Ανδρών : Ιστορικές στιγμές σε Νίκαια, Κω, Αιγάλεω και Μεσολόγγι


Συνεχίζεται σήμερα (13/10) με γεμάτο πρόγραμμα η 2η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την ανάλυση των οκτώ αγώνων και την κατάσταση στην οποία παρουσιάζονται οι 16 μονομάχοι.

Κω 15.00 Ιπποκράτης-Ψυχικό Κοτσιμπος-Δαρλαμήτσος-Ντάνος (Ξάνθος)
Πρώτο και ιστορικό παιχνίδι του Ιπποκράτη στο ανακαινισμένο κλειστό της Κω για το πρωτάθλημα της Α2. Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη προέρχεται  από την άνετη νίκη στην πρεμιέρα στο «Π.Σαλπέας» με τον Εθνικό, και έχει ως στόχο το 2/2. Εκτός παραμένει για τους γηπεδούχους ο Καυκής. Το Ψυχικό έχασε σχετικά εύκολα στην έδρα του από τον Ηρακλή, με τον Γιώργο Ρεμεντέλα να προβληματίζεται από το μικρό ρόστερ και να έχει αμφίβολο για ένα ακόμη παιχνίδι τον Ντιαλό.
Μεσολογγίου 17.00 Χ. Τρικούπης-Ευρώπη Πευκοχωρίου Ψαριανός-Τσώνος-Τσαχάκης (Πατσαντζόπουλος)
Όπως και στην Κω έτσι και στο Μεσολόγγι έχουν στήσει την δική τους γιορτή για την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της ιστορίας τους σε επίπεδο Α2. Ο Γιάννης Δημητριάδης εμφανίστηκε ρεαλιστής μετά την άνετη ήττα στην Καστοριά, και μίλησε για στόχο παραμονής. Το Πευκοχώρι πήρε οριακή νίκη στην πρώτη του στην Α2 την Τετάρτη (10/10) στην Χαλκιδική, και υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και κούραση από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι ομάδες γνωρίζονται, έχοντας αγωνιστεί μαζί και στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Καστοριά Σταματόπουλος-Κατραχούρας-Καλογερόπουλος (Άκελ)
Γιορτή και στη Νίκαια, για την επίσημη επιστροφή του Ιωνικού σε επίπεδο Α2, στο κλειστό του Πλάτωνα. Η ομάδα του Μάριου Γούναρη συνάντησε δυσκολίες στην Πάτρα από τον παραδοσιακά δυνατό στην Περιβόλα, Απόλλωνα, και σίγουρα ψάχνει μια πειστική εμφάνιση μπροστά στο κοινό του. Απέναντι του βρίσκεται μια σοβαρή ομάδα, με ένα πρωταθλητή προπονητή, και καθόλου εύκολος αντίπαλος δεν αποτελεί η φετινή Καστοριά.

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Απόλλων Π. Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος-Τζίμα (Μπρίγκος)
Επέστρεψε μετά από απουσία μιας σεζόν στην Α2 η Καβάλα, και μπροστά στο κοινό της υποδέχεται μια παραδοσιακή δύναμη του Ελληνικού μπάσκετ, τον Απόλλωνα Πατρών. Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη έπαιξε μπάσκετ μόλις για 8 λεπτά στο Μαρούσι, και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, ενώ ο Απόλλων των πολλών προβλημάτων αντιστάθηκε στον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι βρίσκουν δύναμη στην Καλαμίτσα, και αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν για να κρατήσουν την κατηγορία.

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Μαρούσι Μαλαμάς-Κυριακόπουλος-Νάστος (Κωστής)
Ο Κόροιβος δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο στα ως τώρα του παιχνίδια, και επιστρέφει για παιχνίδι της Α2 στην Αμαλιάδα, έχοντας πληγωθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον ΑΣ Καρδίτσας και τον Κακλαμάνο. Παραδοσιακά στην έδρα της η ομάδα της Ηλείας είναι δυνατή, ενώ εγγύηση αποτελούν ο Κώστας Σορώτος και ο Λεϊμάνις, που δείχνει να είναι ως τώρα ο καλύτερος κοινοτικός στην κατηγορία. Απέναντι στον Κόροιβο, θα παρουσιαστεί μια ακόμη ομάδα του προπονητή της, με τον Κώστα Κεραμιδά να αποτελεί το μεγάλο όπλο του συγκροτήματος των Βορείων προαστίων της Αττικής.

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Εθνικός Κωνσταντινόπουλος-Γιακείμη-Σπυρόπουλος (Δούκας)
Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί, και αυτό δεν είναι άλλο από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη δυσκολεύτηκε τα μέγιστα στην πρεμιέρα της , κερδίζοντας στο νήμα τον Αμύντα στο κλειστού του Υμηττού,  και θέλει να φτάσει στο 2/2. Ο Εθνικός, ο οποίος δοκίμαζε και κοινοτικό αθλητή στη διάρκεια της εβδομάδας, ψάχνει να βρει τις ισορροπίες του, στην πολύ δύσκολη μάχη της επιβίωσης που ανοίγεται μπροστά του.

Νεάπολης Λάρ. 17.00 Ερμής Αγιάς-Αμύντας Λόρτος-Ευφραιμίδης-Κοϊμτζόγλου (Βαρνάς)
Ο Ερμής Αγιάς δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα, καθώς εκτός από την ήττα στην πρεμιέρα στην Χαλκιδική από το Πευκοχώρι, αποφάσισε να χρεώσει τα όποια κακώς κείμενα στον Στέφανο Πέρκο, και να τον αποπέμψει μόλις στην πρώτη αγωνιστική, πηγαίνοντας στο σημερινό παιχνίδι με πρώτο προπονητή τον Γιώργο Παππά. Απέναντι στους Θεσσαλούς, που θα έχουν ως έδρα το μεγάλο κλειστό της Νεάπολης, βρίσκεται μια οργανωμένη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή για χρόνια. Έτσι, ο Αμύντας αποτελεί ίσως τον δυσκολότερο αντίπαλο σε αυτή την κατάσταση που παρουσιάζεται ο Ερμής, με το παιχνίδι να αναμένεται δύσκολο και για τις δυο ομάδες.

Ιβανώφειο 18.00 Ηρακλής-Καρδίτσα Μπήτης-Παφίλης-Μπακάλης (Μήτσιου)
Άρεσε ο Ηρακλής στην πρώτη του παρουσία στο Ψυχικό, με την άνετη νίκη να σκορπάει ενθουσιασμό στους φίλους του. Στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι για την φετινή σεζόν η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη υποδέχεται την δυνατή Καρδίτσα, και θέλει να φτάσει στο 2/2. Οι Θεσσαλοί ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη. απαλλαγμένοι από το άγχος, μετά τη νίκη της πρεμιέρας, και θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ