"


Ήττα της Καστοριάς στον Κόροιβο Αμαλιάδας (84-74)


Την ανατροπή της ημέρας πέτυχε ο ΑΣ Καρδίτσας, ο οποίος αν και κυνηγούσε στο μεγαλύτερο μέρος στο Αιγάλεω, υποχρέωσε τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα του, κερδίζοντας με 83-81, και κάνοντας όνειρα…πλέι οφς.



Ο Ιωνικός δεν δυσκολεύτηκε να «σκορπίσει» τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον οποίο νίκησε με 102-63 έχοντας 7 πόντους με διψήφια νούμερα, και τον Βασιλόπουλο να έχει 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ στις νίκες επανήρθε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε με 75-55 του Απόλλωνα Πατρών στο Ιβανώφειο, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Ο Κόροιβος μπορεί να μην είχε Τσιάκο, αλλά είχε σε τρομερό απόγευμα τους Λεϊμάνις (28 π., 7 ασίστ) και Χείλαρη (16 π., 9 ριμπ.) και μετά το τελικό 84-74, έφτασε στις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 23-23, 43-38, 65-58, 84-74 



 

Οι δηλώσεις των δυο προπονητών:

Κώστας Σορώτος: «Η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη αξία στο νικητή κι αυτό ισχύει στην περίπτωση αυτή σήμερα. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και σε έναν προπονητή που η θέση του είναι στην Α1 πήρα μια μεγάλη νίκη! Δεν κρίνεται φυσικά τίποτα από την 4η αγωνιστική και μόνο αν δείξει συνέπεια μια ομάδα μπορεί να έχει καλή συνέχεια. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας, γιατί βλέπετε ότι αυτά τα παιδιά σέβονται το σύλλογο, τη φανέλα, την πόλη και την προσπάθεια και τον ιδρώτα που χύνουμε καθημερινά για να στέκεται σε υψηλό επίπεδο ο Κόροιβος και να κάνει περήφανους τους φιλάθλους του!»

 

Νίκος Καραγιάννης: «Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για τη νίκη και στον κόουτς γιατί χωρίς παίχτες ας πούμε πρώτης γραμμής έχει φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα. Ήταν το χειρότερο δικό μας αμυντικό παιχνίδι, ενώ ο Κόροιβος από την άλλη είχε μόνο 4 λάθη. Ηττηθήκαμε δίκαια λοιπόν, αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Σπουδαίο διπλό στην μάχη της παραμονής πήρε το Πευκοχώρι, το οποίο με κορυφαίο τον Μανούσο ο οποίος έφτασε σε ένα τρομερό double-double (30 π., 11 ριμπ.) νίκησε εκτός έδρας την Καβάλα με 70-68, ενώ σε ένα παιχνίδι χαμηλού ρυθμού ο Αμύντας έφτασε στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στην «Πυρκάλ» με 61-50 του Ψυχικού.

Τέλος, ο Ερμής Αγιάς δεν είχε προβλήματα να κερδίσει στο «Π.Σαλπέας» τον Εθνικό με 76-64.
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Καβάλα – Πευκοχώρι  68-70
Κόροιβος Αμαλιάδας – Καστοριά  84-74
Ηρακλής – Απόλλων Πατρών 75-65
Ιπποκράτης Κω – Μαρούσι (28/10)
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Καρδίτσα  81-83
Αμύντας – Ψυχικό  61-50
Εθνικός – Ερμής Αγιάς  64-76
Ιωνικος Νικαίας – Χαρίλαος Τρικούπης  102-63

Επόμενη αγωνιστική (5η, 10/11):
Πευκοχώρι – Κόροιβος Αμαλιάδας
Καστοριά – Ηρακλής
Απόλλων Πάτρας – Ιπποκράτης Κω
Μαρούσι – Διαγόρας Δρυοπιδέων
Καρδίτσα – Αμύντας
Ψυχικό – Εθνικός
Ερμης Αγιάς –  Ιωνικός Νικαίας
Χαρίλαος Τρικούπης – Καβάλα




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ