"

-οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο δηλώνει ο κ. Ε. Τσακαλώτος

"Πόλεμος" ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη Νέα Δημοκρατία

Αφορμή για το θερμό επεισόδιο ήταν δήλωση του υπουργό Οικονομικών από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για τους συνταξιούχους, την οποία ανάδειξε δημόσια η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής: «Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι "δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος".

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο με το επίμαχο σημείο της δήλωσης του υπουργού οικονομικών


Ενώ ο υπουργός οικονομικών απάντησε:
«Ο κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό», για την αποστροφή του λόγου μου στο Λονδίνο σχετικά με τις συντάξεις.
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ