"


Ωμή παρέμβαση Μέρκελ προς τους πολίτες των Σκοπίων


Η καγκελάριος της Γερμανίας που βρίσκετε στη γειτονική χώρα με παρέμβασή της καλεί τους πολίτες των Σκοπίων να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου και να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας


Την πλήρη στήριξή της στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας (Συμφωνία των Πρεσπών) και στο επικείμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι η έγκριση της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στα Σκόπια στις 30 Σεπτεμβρίου, αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας.

Ακόμη, τόνισε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και κάλεσε τους πολίτες των Σκοπίων να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα και να επιλέξουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας τους.

Η κ. Μέρκελ κατά την παραμονή της στα Σκόπια θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, το κόμμα του οποίου επικρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ γυρίζει την πλάτη στον εκλεγμένο από το λαό, Πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ.



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ