"


Μόνο η Καλλιθέα κέρδισε στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής, από τους έξι εκπροσώπους της Δυτ. Μακεδονίας


Η «πρεμιέρα της Γ Εθνικής Κατηγορίας ολοκληρώθηκε σήμερα για τις έξι ομάδες που εκπροσωπούν την Δυτική Μακεδονίας.



 Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, που ήταν και η μοναδική ομάδα από τους έξι εκπροσώπους της Δυτικής Μακεδονίας που ξεκίνησαν νικηφόρα το νέο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, ο Μακεδονικός Φούφα αν και είχε το τρίποντο μέχρι το 87’, τελικά παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Τηλυκράτη Λευκάδας, ενώ εντός έδρας ήττα γνώρισαν Μακεδονικός Σιάτιστας και Γρεβενά Αεράτα με 1-2 και 0-5 από Ναυπακτιακό Αστέρα και Σούλι Παραμυθιάς αντίστοιχα.

Επίσης, στον 2ο όμιλο, οι δύο εκπρόσωποι του νομού Φλώρινας, έφεραν ισοπαλίες. Ο Ερμής Αμυνταίου 0-0 στον Λαγκαδά (δύο πέναλτι έχασαν οι γηπεδούχοι) και η Μελίτη ισοφάρισε στο 88’ (1-1) τον Αγρ. Αστέρα).

                                                              Τα ματς του 3ου ομίλου

Ισόπαλο το ντέρμπι με Καστοριανή απόχρωση
Το ματς όπου την περσινή σεζόν καθόρισε τον πρωταθλητή, ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή στην πρεμιέρα της νέας σεζόν.
Ο Μακεδονικός Φούφα παραχώρησε 1-1 στον Τηλυκράτη, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες από ένα ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, προηγήθηκαν από νωρίς με σουτ του Μαυροματίδη, αλλά στην συνέχεια περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Από την άλλη πλευρά οι νησιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με το γκολ του Καστοριανού οπισθοφύλακα, Κώστα Ιασωνίδη, στο 86’ πήραν το ελάχιστο των βαθμών που δικαιούνταν.

Πέρασε σαν σίφουνας από τα Αεράτα

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση στα Γρεβενά το Σούλι Παραμυθιάς, σκορπίζοντας στους …πέντε ανέμους τα τοπικά Αέρατα!
Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ονειρεμένο ντεμπούτο στις εθνικές κατηγορίες δείχνοντας από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους.
Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ηπειρώτες ήταν ο Παρχαρίδης, που προτού ακόμα συμπληρωθούν είκοσι λεπτά αγώνα είχε ήδη σημειώσει χατ τρικ.
Την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Τσουμάνης και με δύο δικά του τέρματα στο 32’ και στο 90’ έδωσε πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση της ομάδας του.

Δια πυρός και σιδήρου η Ναύπακτος!
Με πολύ κόσμο στο πλευρό του ο Ναυπακτιακός πέρασε αλώβητος από τη Σιάτιστα, ξεκινώντας με το δεξί της υποχρεώσεις του, επιβάλλοντας την αντίσταση της ομώνυμης ομάδας με σκορ 2-1.
Η εμπειρία των φιλοξενούμενων διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο, απέναντι στο νεανικό σύνολο του Μακεδονικού, που έδειξε ψήγματα του άφθονου ταλέντου του, αλλά λύγισε στο φινάλε.
Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο δίχως τέρματα και πολύ βροχή, ο Ναυπακτιακός Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και προηγήθηκε στο 65’ με τον Λαγό.
Οι Κοζανίτες ισοφάρισαν με γυριστό του Τσακμάκη, αλλά η Ναύπακτος ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία και με σουτ του Γκασούκα στην εκπνοή, επέστρεψε στη βάση της με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

«Ροπαλιά» στις καθυστερήσεις
Σπουδαία και ιστορική επικράτηση για τον ΠΑΣ Αχέρων που συνδύασε με νίκη την παρθενική του εμφάνιση στις εθνικές κατηγορίες. Το συγκρότημα από το Καναλάκι λύγισε την αντίσταση του Θριαμβού Σερβιανών με 1-0, έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Μιχάλη.
Ο νεαρός επιθετικός σκόραρε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών χάρισε το μάξιμουμ των βαθμών στο σωματείο των Ιωαννίνων.
Οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφρά υπεροχή των κινήσεων, αλλά χρειάστηκε να περιμένουν την συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου για να πετύχουν το γκολ, που τους έδωσε το «τρίποντο».

«Λευκή» ισοπαλία στην Ηγουμενίτσα
Μόνο το γκολ έλειπε από την αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο της Ηγουμενίτσας, ανάμεσα σε δύο από τις -κατά γενική ομολογία- κορυφαίες ομάδες του 3ου ομίλου να αλληλοεξουδετερώνονται.
Θεσπρωτός και Κρόνος Αργυράδων, που έχουν θέσει πολύ ψηλά τον φετινό πήχη των στόχων τους, δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα και εν τέλει συμβιβάστηκαν με τον ένα βαθμό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Για το sentranews  : Aνδρέας Ηλιόπουλος




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ