"


Ματς - θρίλερ και ιστορική πρόκριση για την Ομόνοια Βογατσικού με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Νούλα (χατ-τρικ) - 430 pics

Αξέχαστη, όσον αφορά το πλούσιο θέαμα, το υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου, την εξέλιξη του αγώνα αλλά και την ιστορική νίκη –πρόκριση της Ομόνοιας, θα μείνει η σημερινή συναρπαστική και συγκλονιστική αναμέτρηση μεταξύ της Ομόνοιας Βογατσικού και της Αστραπής Μεσοποταμίας, στο πλαίσιο της β’ φάσης Κυπέλλου RE/MAX Key.



Ένα ματς πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου με χορταστικό θέαμα, και παράλληλα ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς περιλάμβανε όλα τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν έναν αγώνα Κυπέλλου, με 6 γκολ, τρία δοκάρια, εναλλαγή συναισθημάτων, ανατροπές, πολλές χαμένες ευκαιρίες, και φυσικά παράταση αλλά και πέναλτι!

Η ομάδα  του Θόδωρου Ποντίκη  στο πρώτο επίσημο ματς εντός έδρας με την εμφάνισή της δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο της φιναλίστ του περσινού τελικού, πετυχαίνονται  μία ιστορικής σημασίας νίκη-πρόκριση, υποχρεώνοντας σε πρόωρο αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου την πολυνίκη ομάδα (10 τίτλους σε 16 συμμετοχές σε τελικό) της ιστορικής Αστραπής Μεσοποταμίας, στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-3.

Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Χρήστος Νούλας που σημείωσε χατ-τρικ, ενώ σκόραρε και στην διαδικασία των πέναλτι. Ταυτόχρονα, οι αρκούδες έσπασαν και την αρνητική παράδοση στις αναμετρήσεις με τους «κιτρινόμαυρους», αφού σε δύο ματς πρωταθλήματος και  ενός κυπέλλου, μετρούσαν δύο ήττες και μια ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα δε, η μεγάλης σημασίας νίκη της Ομόνοιας αποκτάει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, καθότι οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες βασικών τους ποδοσφαιριστών, ωστόσο, στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκαν ψυχωμένοι διεκδικώντας με πάθος το θετικό αποτέλεσμα, Παράλληλα, όμως στάθηκαν και τυχεροί, αφού οι φιλοξενούμενοι, πέρα από τα δύο δοκάρια (το ένα με πέναλτι), σπατάλησαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.
Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Γιώργου Τομόπουλου στο πρώτο επίσημο ματς της νέας περιόδου, δεν ξεκίνησε όπως το ονειρευόταν, γνωρίζοντας πρόωρα τον αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου. Ωστόσο, όμως,, με βάση την γενική εικόνα του αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί, αφού έχασε περισσότερες και σημαντικές ευκαιρίες, πότε από αστοχία, πότε από ατυχία και πότε από ανικανότητα των ποδοσφαιριστών της.

Τεράστια ευκαιρία για να πάρουν  «κεφάλι» στο σκορ έχασαν οι κιτρινόμαυροι στο 13’ όταν  ο Γρηγόρης  Καραμανίδης  αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι σημαδεύοντας το κάθετο δοκάρι.
Την ίδια τύχη είχε και στο 28’ η καρφωτή κεφαλιά του Σιοπόβου, αυτή την φορά στο οριζόντιο, ενώ στο 32’ νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία, με  τον Καραμανίδη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.
Η μπάλα όμως τιμωρεί, κι έτσι, στο 56’ ο Νούλας από τα 11 μέτρα ευστοχεί (χέρι Ιωαννίδη) βάζοντας την ομάδα του στη θέση του… οδηγού (1-0). Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μακρινό φάουλ και αδράνεια τη άμυνας, ο Καραμανίδης Γ. με κεφαλιά έφερε το ματς στα… ίσα (1-1).

Γκολ το οποίο όμως δεν πτόησε τους γηπεδούχους, απαντώντας πολύ γρήγορα (65’), όταν ο μακρινό φάουλ του Γιαννάκη, ο Νούλας με κοντινή κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

Ο αγώνας στο β’ ημίχρονο έτσι όπως εξελισσόταν  είχε αποκτήσει πλέον  τεράστιο ενδιαφέρον και άγρια ομορφιά με συνεχές εναλλαγές της μπάλας και ευκαιρίες εκατέρωθεν.Οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν για δεύτερη φορά στο 73’ όταν πάλι από μακρινό φάουλ, ο προωθημένος Σιοπώβου με κεφαλιά έγραψε το 2-2, σκορ το οποίο παρά τις επίμονες προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι τη λήξη.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο ξεκίνημα (95’), ο Γρηγόρης Καραμανίδης έκανε την ανατροπή βάζοντας την ομάδα του για πρώτη φορά μπροστά στ σκορ (2-3), ενώ με την εκτέλεση της σέντρας των γηπεδούχων ο Νούλας με σουτ από το κέντρο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιανή, αγγίζοντας την ισοφάριση!

Στο 104’ η Ομόνοια απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας της αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Σιοπώβου και στο επόμενο λεπτό (105’) και πάλι ο Νούλας με κοντινό πλασέ σημειώνει το 3-3, διατηρώντας την ομάδα του ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Το β’ ημίχρονο της παράτασης κύλησε με τεράστιο ενδιαφέρον, ωστόσο, όμως το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο, κι έτσι ο αγώνας κρίθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
ΑΣΤΡΑΠΗ     Καραμανίδης Λ.         Δοκάρι
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ    Μακρής                   Απόκρουση Σιανή
ΑΣΤΡΑΠΗ    Παλαιοδήμος    Α.          1-0
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ    Σκανδάλης                  1-1
ΑΣΤΡΑΠΗ    Καρανάσιος                  Απόκρουση Μακρή
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ    Σβίγγος                       1-2
ΑΣΤΡΑΠΗ    Παλαιοδήμος Ν.           2-2
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ    Τσολακάκης                2-3
ΑΣΤΡΑΠΗ    Καραμανίδης Γ.               3-3
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ    Γιαννάκης                    3-4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ