"


Kopenhagen Fur : Στο 73% και με σταθερές τιμές κυμάνθηκαν οι πωλήσεις στη δημοπρασία Σεπτεμβρίου


Η προσφορά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για την εποχή, αφού άγγιζε τα 7,7 εκ. δέρματα, ωστόσο, όμως, η ζήτηση, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά, δεν ήταν μεγάλη.

Συγκεκριμένα, πουλήθηκε το 73% της συνολικής προσφοράς που μεταφράζεται σε 5,7 εκ. δέρματα. Η πώληση των Breeders και Lowgrades, η παραδοσιακή δηαλδή συλλογή Σεπτεμβρίου, είχαν μεγάλη ζήτηση με πωλήσεις 100%, ενώ τα κανονικά δέρματα πουλήθηκαν σε επίπεδο περίπου 43%.
Κύριες αγορές ήταν η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ιταλία.

"Η δημοπρασία του Σεπτεμβρίου συνάντησε αρκετές δυσκο-λίες, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά", δήλωσε ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Jesper Lauge Christensen και πρόσθεσε : "Κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου στις πέντε δημοπρασίες που πραγματοποιήσαμε πουλήθηκαν πάνω από 26 εκ. δέρματα Kopenhagen Fur Mink ανώτερης ποιότητας, που αποτελούν το 93% της συνδυα-σμένης προσφοράς μας το 2018, με μέση τιμή δέρματος 197 DKK".

Γεγονός είναι, ότι η φετινή χρονιά, ήταν από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών σε όλα τα δημοπρατήρια, αφού η ζήτηση ήταν αισθητά περιορισμένη, με αποτέλεσμα οι τιμές να παρουσιάσουν σημαντική πτώση.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Lauge Christensen "Σε μια δύσκολη εποχή για το εμπόριο γούνας, το υψηλό ποσοστό πωλήσεων δείχνει την προτίμηση των αγοραστών για  δέρματα υψηλής ποιότητας, ενώ η ζήτηση είναι σταθερά υψηλότερη για τα συγκεκριμένα κυρίως δέρματα".

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υπεύθυνο του Δανέζικου δημοπρατηρίου "Το 2018 ήταν ένα απαιτητικό έτος για το εμπόριο γούνας, αλλά το θετικό συμπέρασμα είναι ότι οι πελάτες  εξακολουθούν να έχουν εκτίμηση για την ποιότητα των δερμάτων".

Η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής  θα λειτουργήσει θετικά στον κλάδο
"Η παγκόσμια παραγωγή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της επανεξισορρόπησης. Έχοντας φτάσει στο ανώτατο  σημείο το 2015 με 90 εκ. δέρματα, εκτιμούμε ότι το 2019 θα μειωθεί κάτω από τα 60 εκ., γεγονός που θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από τη σταθε-ροποίηση των τιμών ", ανέφερε ο Christensen.

"Ενώ ήταν ένας δύσκολος χρόνος, η Kopenhagen Fur διατηρεί μια βαθιά εμπιστοσύνη στη συνεχιζόμενη ζήτηση των καταναλωτών για την ποιότητα των βιζόν και άλλων τύπων γούνας. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη των πελατών μας τον περασμένο χρόνο και προσβλέπουμε στην πώληση του επόμενου έτους", κατέληξε ο  Christensen.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ