"


Γ’ Εθνική: Η ΕΠΟ αποφασίζει για απευθείας άνοδο των 8 πρώτων!


Μέσα στο πλήθος εκκρεμοτήτων που συνεχίζουν να υπάρχουν για τη Γ’ Εθνική δεν είναι μόνο ο καταρτισμός των Ομίλων, αλλά και το πόσοι θα πέφτουν και το πόσοι θα ανεβαίνουν από την προσεχή Κατηγορία.

Παραμένει πάντως ορθάνοιχτο… παράθυρο για απευθείας άνοδο όλων των πρωταθλητών των 8 ομίλων του προσεχούς πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (2018-2019) προς τη νέα τρίτη Εθνική κατηγορία (που θα ανομάζεται ή Football League ή League 3).
Κάτι που έχει ήδη αναφέρει από καιρό σε άλλο ρεπορτάζ του το Iliaclick.gr

Δηλαδή υπάρχουν θέσεις για να ανέβουν όλοι οι πρώτοι των ομίλων, και χωρίς μπαράζ μεταξύ τους όπως φέτος (από τα οποία ανεβαίνουν ως γνωστόν μόνο οι μισές, δηλαδή τέσσερις στους οκτώ).
Βέβαια, μην ξεχνάμε κι ότι, αφού πέρασαν οι τρεις παραπάνω κατηγορίες (μετά και την πρόσθεση της League 2 του Βασιλειάδη), τότε η τωρινή Γ’ Εθνική, μετατρέπεται σε τέταρτη κατηγορία από τη σεζόν 2019-2020 (δηλαδή σαν την παλιά Δ’ Εθνική), ενώ η τωρινή Football League μετατρέπεται σε τρίτη κατηγορία.
Στις πολλές λοιπόν εκκρεμότητες που ακόμα πρέπει να διευθετηθούν, είναι κι ο αριθμός αλλά και οι ομάδες που θα συγκροτήσουν τη νέα Football League (ή League 3) που θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα είναι ημι-επαγγελματική κατηγορία (αυτό βέβαια ακούγεται σαφώς γενικό και πρέπει να εξειδικευτεί…) που θα βρίσκεται κάτω από τη Super League 2 και πάνω από τη σημερινή Γ’ Εθνική.
Και στην οποία θα αγωνιστούν το ’19 – ’20 ομάδες από τη φετινή Γ’ Εθνική (του ’18 – ’19 δηλαδή), ομάδες από τη φετινή Football League (του ’18 – ’19 δηλαδή) αλλά και οι δεύτερες ομάδες ή οι Κ-20 των 4 ή 6 πρώτων στον βαθμολογικό πίνακα ομάδων της Super League (οι οποίες βάσει του τωρινού σχεδιασμού που υπάρχει, δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου στη Super League 2, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική ή αν θα ανανεώνονται κάθε χρόνο ανάλογα με το ποιές ομάδες τερματίζουν στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Super League).

Η τελική προκήρυξη της Football League που κατατέθηκε για να εγκριθεί την Πέμτπη 6 Σεπτεμεβρίου (μέρα που έχει οριστεί εκ νέου ο καταρτισμός των Ομίλων της Γ’), από την ΕΠΟ, είναι εναρμονισμένη, κατά τις ως τώρα πληροφορίες με την απόφαση της Ομοσπονδίας, καθώς προβλέπει την άνοδο του πρωταθλητή της στη Super League, τον υποβιβασμό τριών ομάδων σε αυτή και τη διεξαγωγή διπλού μπαράζ του 13ου της Super League με τον δεύτερο της Football League.

Eίδικότερα η νέα προκήρυξη της Football League, πάντα κατά τις ως τώρα πληροφορίες, προβλέπει:
– Ότι από το προσεχές πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας από την Super League 1 στη Super League 2 οι τρεις τελευταίες ομάδες, και από την Football League θα προβιβαστεί στην Super League 1 απευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

– Ότι η 13η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League με την 2η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Football League θα δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ. Η ομάδα που θα «προκριθεί» θα αγωνισθεί την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στη Super League 1 και η άλλη στη Super League 2.

– Ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2 το ’19 – ’20, θα αγωνισθούν οκτώ ομάδες της Football League που θα προβιβασθούν την προσεχή σεζόν απευθείας, από την 3η έως και τη 10η θέση, οι τρεις ομάδες της Super League από την 14η έως τη 16η θέση που θα υποβιβαστούν απευθείας, και η μία εκ των δύο ομάδων που θα αποκλειστεί στους αγώνες μπαράζ.

– Ότι μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της Football League, οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση θα υποβιβαστούν στη «νέα Football League».

Έτσι λοιπόν, σε αυτή τη νέα τρίτη κατηγορία, τη «νέα Football League», υπάρχουνδιαθέσιμες θέσεις αν τελικά η ΕΠΟ θελήσει να ανεβάσει όλους τους πρώτους των Ομίλων από το προσεχές πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής!
Μάλιστα, αυτό ήδη θεωρείται αρκετά πιθανό, με βάση και …εσωτερικές ισορροπίες μέσα στην Ομοσπονδία.
Όσον αφορά το νομικό καθεστώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε αν η Super League 2, θα είναι αυτόνομη λίγκα ή θα ενταχθεί στον συνεταιρισμό της Super League (αυτή την στιγμή η πρώτη σκέψη συγκεντρώνει κάποιες περισσότερες πιθανότητες).

* Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά τη συνεδρίαση της στις 24/8 είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων πως “Δημιουργείται άμεσα ειδική επιτροπή που θα δρομολογήσει τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την ανεξάρτητη λειτουργία της νέας Super League2 και της νέας Football League, καθώς και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Football League”. Οι τελικές εξελίξεις λοιπόν αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Βέβαια, να επαναλάβουμε γιατί είναι σημαντικό, κι ότι, αφού πέρασαν οι τρεις παραπάνω κατηγορίες (μετά και την πρόσθεση της League 2 του Βασιλειάδη), τότε η τωρινή Γ’ Εθνική, μετατρέπεται σε τέταρτη κατηγορία από τη σεζόν 2019-2020 (δηλαδή σαν την παλιά Δ’ Εθνική).

ΠΗΓΗ: iliaclick




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ