Σε βαρύ κλίμα η ορκωμοσία της πρώτης μεταμνημονιακής κυβέρνησης - Επτά έδωσαν θρησκευτικό και 12 πολιτικό όρκο


Η σεμνή τελετή της ορκωμοσίας της κυβέρνησης έλαβε τέλος. Μια τελετή που δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες όπου το κλίμα ήταν σαφώς πιο ευχάριστο.

Από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μέχρι τους περισσότερους νέους υπουργούς κανείς δεν είχε διάθεση για πολλά αστεία και η αμηχανία ήταν κυρίαρχη μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Άλλωστε τα δυσάρεστα δεν έχουν τελειωμό φέτος το καλοκαίρι.
Η νέα μεταμνημονιακή κυβέρνηση δεν είχε τον αέρα που όλοι θα περίμεναν. Ίσως να φταίει και η ανθρωπογεωγραφία αφού κάποιοι από τους υπουργούς ήταν μέχρι χθες ξένα σώματα για την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η κα Κατερίνα Παπακώστα. Οι γυναικείες παρουσίες κυριάρχησαν την σημερινή ημέρα με κυριότερες αυτές της Κατερίνας Νοτοπούλου, της Κατερίνας Παπακώστα, της Όλγας Γεροβασίλη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, της Μαρίνας Χρυσοβελώνη και της Μυρσίνης Ζορμπά.

Ποιοι ορκίστηκαν με πολιτικό και ποιοι με θρησκευτικό όρκο
Τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Σταύρος Αραχωβίτης, ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Μάρκος Μπόλαρης, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη συνέχεια έδωσαν πολιτικό όρκο οι: Αλέξανδρος Χαρίτσης, ως Υπουργός Εσωτερικών, η Όλγα Γεροβασίλη, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Καλογήρου, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Μυρσίνη Ζορμπά, ως Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Φώτης Κουβέλης, ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, ο Αστέριος Πιτσιόρλας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Στάθης Γιαννακίδης, ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Λευτέρης Κρέτσος, ως Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και ο Γιώργος Δημαράς, ως Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Πηγή
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ