"


Επίσκεψη 800 νέων από την Ευρώπη στα Γρεβενά

Στην  πόλη των Γρεβενών θα είναι αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, ο επόμενος σταθμός επίσκεψης των 880 νέων, κάτω των 30 ετών, από τη Γαλλία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ισπανία, και την Ιταλία.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της 1ης  Διεθνούς Διοργάνωσης Διάσχισης σε 20 χώρες της Ευρώπης, συνολικού μήκους 10.000 χιλιομέτρων, με 300, ιστορικά πλέον, Peugeot 205.
Η διαδρομή περιλαμβάνει 10 πρωτεύουσες χωρών, 100 σημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και τους πιο όμορφους δρόμους της Ευρώπης με καταπληκτικά και ποικίλα τοπία.

Οι 880 νέοι από την Ευρώπη θα περάσουν μετά τις 4 το απόγευμα από το ιστορικό και γραφικό πέρασμα του Βενέτικου ποταμού στο Ελευθεροχώρι Γρεβενών, όπου και θα κολυμπήσουν, ενώ η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Γρεβενών.

Στο χώρο αυτό θα λειτουργεί έκθεση Φωτογραφίας Τοπίου του Θωμά Μπιζιούρα, ενώ από τις 9 το βράδυ θα στηθεί Αστρομαρίνα από μέλη του Συλλόγου Φίλων του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα Γρεβενών και θα γίνουν και προβολές mini-πλανητάριου.

Μετά τις 9:30 το βράδυ θα ακολουθήσουν: παραδοσιακή μουσική με τα χάλκινα του Τάκη Μπέτζιου, που συνοδεύονται από τη χορευτική ομάδα του δήμου Γρεβενών, ποντιακή μουσική με τον Κωνσταντίνο Θεπεφτίδη και  στη λύρα κρητική μουσική με τον λυράρη Κώστε Κυριτσάκη, και τα χορευτικά του Σύλλογου Έρευνας και  Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ», ενώ στις 11:30 θα διοργανωθεί το «electro-Topos Party».

Τη Πέμπτη 9 Αυγούστου οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Μικρό – Υπαίθριο Θέατρο «ΗΡΩΩΝ», στην Οδό Ειρήνης, παραποτάμια του Γρεβενίτη ποταμού, το Εργαστήρι Γρεβενιώτικης Λαϊκής Σοφίας και την προβολή της ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο Μανάβης».




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ