"


Ξεκίνησε η Σχολή Προπονητών UEFA C στην Καστοριά

Ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα του HOTEL LIMNEON RΕSORT η πρώτη μέρα της Σχολής Προπονητών UEFA C στην πόλη της Καστοριάς.


Η Σχολή πραγματοποιείται στην πόλη της Καστοριάς με απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και την συνδιοργάνωση της Καστοριάς, όπου πέρα από τους προπονητές , όπου θα βγουν από την Σχολή, συμβάλει και στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου τόσο στο νομό Καστοριάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η συμμετοχή ήταν άκρως ικανοποιητική, καθώς λαμβάνουν μέρος 43 υποψήφιοι προπονητές του διπλώματος εκ των οποίων οι 6 είναι γυναίκες, ενώ περίπου 10 προέρχονται από την Καστοριά. Υπεύθυνοι της σχολής είναι οι εκπαιδευτές Ιορδανίδης Μιχάλης , Γκίσης Γιάννης και ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Ζήσης Παπανικολάου (Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ενώ τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Πριν την έναρξη των μαθημάτων ο πρόεδρος της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Τάκης Τριανταφύλλου, αφού καλωσόρισε τους μαθητές της Σχολής γυναίκες και άνδρες και τους εκπαιδευτές της σχολής UEFA C, ευχαρίστησε την ΕΠΟ που ενέκρινε την σχολή για την Καστοριά απευθυνόμενους τους υποψήφιους προπονητές τόνισε τα εξής:
«Ο αξιόλογος εκπαιδευτής Μιχάλης Ιορδανίδης καθώς και ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Ζήσης Παπανικολάου είναι εδώ κοντά μας να σας προσφέρουν την εμπειρία και την γνώση τους για να αποκτήσετε το δίπλωμα UEFA C, με το οποίο θα μπορέσετε να κάνετε ξεκίνημα σαν προπονητές, αφού θα είναι, πλέον, υποχρεωτικό, με βάση τον νέο κανονισμό της ΕΠΟ και για την Α' κατηγορία της ΕΠΣ, φροντίστε να πάρετε μέσα από τα μαθήματα όλοι την ενέργεια που θα σας βοηθήσει στην συνέχεια» και πρόσθεσε :

 «Να μπορέσετε ο καθένας από το πόστο του, να κατανοήσετε ποιος είναι ο πραγματικός σας ρόλος μέσα στο γήπεδο και πως πρέπει να υπηρετείτε σωστά το άθλημα και να μη υπερβάλετε η χάνετε τον προσανατολισμό σας. Επειδή θα ασχολείστε με μικρές ηλικίες και με το δίπλωμα αυτό θα μπορέσετε να διδάξετε σε μικρά παιδιά είναι σημαντικό και πρέπει να παίζετε και τον ρόλο του παιδαγωγού, από τις γνώσεις που θα μεταφέρετε, τις συμπεριφορές σας, ότι θα πρέπει να είναι ανάλογες του αθλήματος και της ηλικίας. Ότι χρειαστείτε από εμένα και από την Ένωση θα είμαστε σε καθημερινή βάση εκεί, κοντά σας να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και όλες και να είστε πάντα υγιείς».

Η πρακτική θα πραγματοποιείται στο γήπεδο του Κάστορα στην Χλόη από τις 08:30 μέχρι τις 13:00 και τα μαθήματα στο HOTEL LIMNEON RΕSORT από τις 16:00 έως τις 20:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ