"


Mε πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και χορευτικά η Γιορτή Μανιταριού στην Οξυά

Με έναν πρωτότυπο τρόπο για τα δεδομένα της περιοχής, το γραφικό και ορεινό χωριό της Οξυάς γιόρτασε την 25η γιορτή Μανιταριού.
Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος της Οξυάς λοιπόν, συνεχίζοντας την παράδοση, διοργάνωσε χθες Παρασκευή 13 Ιουλίου, με απόλυτη επιτυχία την γιορτή Μανιταριού, με την εμφάνιση τριών χορευτικών συγκροτημάτων (Μαυροχωρίου, Χλόης/Φουντουκλή και Τοιχιού), ενώ, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο ουρανός φωτίστηκε με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, δίνοντας έτσι ξεχωριστή νότα στη εκδήλωση, θέλοντας να τιμήσει τους πολυάριθμους επισκέπτες για την συνεχή συμμετοχή τους στα 25 χρόνια ζωής που συμπλήρωσε η γιορτή Μανιταριού.

Μια γιορτή που ξεκίνησε δειλά-δειλά το 1993, στη συνέχεια έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον νομό, ενώ τα τελευταία χρόνια σημειώνει συνεχώς ανοδική πορεία, αφού πλήθος κόσμου δίνει το παρών στην όμορφη και ξεχωριστή αυτή γιορτή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, η χθεσινή γιορτή, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού πάνω από 2000 ήταν οι επισκέπτες, οι οποίοι ανηφόρισαν και φέτος στην ορεινή Οξυά, προκειμένου να διασκεδάσουν, καθώς και να απολαύσουν τους «θησαυρούς» της περιοχής, που δεν είναι άλλοι από τα πεντανόστιμα μανιτάρια και μανιταρομεζέδες, όλα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Φυσικά, στη συνέχεια γεύτηκαν και ντόπια κρεατικά από τις ψησταριές που είχαν πάρει στην κυριολεξία «φωτιά» με τη συνοδεία μπύρας ή ρετσίνας, ενώ ο κέφι απογειώθηκε με πολύ μουσική και χορό, σε ένα μεγάλο γλέντι με παραδοσιακούς, δημοτικούς, ποντιακούς και θρακιώτικους ρυθμούς, υπό τους ήχους του συγκροτήματος «ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ».
Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα αποτελούσαν οι μικροπωλητές με λουκουμάδες, χαλβάς φαρσάλων, καλαμπόκια, ποπ κορν, καθώς και διάφορα παιχνίδια για τα παιδιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ