"


Τους 74 έφτασαν οι νεκροί από την φωτιά στην ανατολική Αττική

Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε χθες την ανατολική Αττική, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Σε 187 ανέρχονται οι τραυματίες, ανάμεσά τους 23 παιδιά. Εξ αυτών 71 ενήλικες και 11 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα. Δέκα άτομα είναι διασωληνωμένα.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά. Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως δύο Πολωνοί, μια μητέρα και ο γιος της, είναι μεταξύ των θυμάτων.
Οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.
Ο απολογισμός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς, με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής να κάνουν ιδιαίτερα δυσοίωνες εκτιμήσεις όσον αφορά την τύχη των αγνοούμενων, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστων περίπου 24 ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς.
Εκατόν-τριάντα άνδρες του στρατού και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, του Πικερμίου και του Νέου Βουτζά.
Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.
Ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ