"


1999 : Όταν η Καστοριά χτίστηκε από το Πρωτοδικείο και συμμετείχε για πρώτη φορά στην Δ' Εθνική (ΦΩΤΟ)

Τέτοια εποχή περίπου το 1999, η ιστορική ομάδα της Καστοριάς, αφού είχε υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ερασιτεχνική κατηγορία (Δ' Εθνική), βρισκόταν υπό διάλυση, ενώ ο σύλλογος είχε οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο και όλα έδειχναν ότι θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ωστόσο, την τελευταία ημέρα μία ομάδα παραγόντων του νομού, Σπυρόπουλος, Μελλίδης, Κοτόπουλος, Τριανταφύλλου, Σπύρογλου κ.α. πήραν την απόφαση να αναλάβουν τα ηνία της ιστορικής Καστοριάς και να την οδηγήσουν και πάλι ψηλά.

Παρότι, όμως η ομάδα της Καστοριάς δεν είχε κανέναν ποδοσφαιριστή, την λύση έδωσε εκείνη την εποχή η ομάδα της Ορεστειάς Ποριάς – πρόεδρος της οποίας ήταν ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος -, η οποία είχε υποβιβαστεί από την Δ’ Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα, μεταφέροντας όλο σχεδόν το έμψυχο δυναμικό της Ποριάς, στην ομάδα της Καστοριάς.

Ουσιαστικά, η ομάδα της Ποριάς είχε θυσιαστεί για την σωτηρία της ιστορικής Καστοριάς, η οποία χτίστηκε από την αρχή, έχοντας ως βασικό κορμό τους ποδοσφαιριστές της Ποριάς, ενώ στη συνέχεια προχώρησε  και σε ορισμένες μεταγραφές.

Έτσι, η Καστοριά συνέχισε την πορεία της, συμμετέχοντας το 1999-2000 για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής (3ος όμιλος), τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση.

                                                     Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Διακρίνονται πάνω αριστερά : Γκολφινόπουλος, Ελευθεριάδης, Πετούρης, Σπυρόπουλος, Σουκαλόπουλος, Τσάγκας, Σαρρής, Τίγκας, Νικολόπουλος.

Μεσαία σειρά αριστερά : Ιορδανίδης, Μπερμπερίδης, Μήτσης, Αποστολίδης, Μαυροδήμος, Ζαρογιάννης Δ., Μπουζάνης, Σπυράκος, Συναρίδης.

Κάτω σειρά αριστερά : Ρέββας, Λαζαρίδης, Λίτσκας, Τζώτζης, Γκαϊτατζής, Ζήσης, Χουνουζίδης, Ιωάννου.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ