"


Eπαφές Κοσμίδη για θέματα του κλάδου της γούνας

Σειρά επαφών με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει  ο κλάδος της ελληνικής γουνοποιίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας  Δημήτριος Κοσμίδης.
Ειδικότερα ο κ. Κοσμίδης συνοδευόμενος από τον Ταμία  της Ε.Ο.Γ. Χρήστο Κουφογιάννη μετέβησαν στην Αθήνα  (25-26 Ιουλίου) και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο, όπου και του ανέπτυξαν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας και ταυτόχρονα του παρουσίασαν τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η απαγόρευση του εμπορίου της γούνας στην Ινδία. Ο αν. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κοσμίδη ότι θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων γουνοποιών σε ό,τι και εάν χρειαστούν.

Αμέσως μετά οι κύριοι Κοσμίδης και Κουφογιάννης πραγματοποιήσαν επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου κατά τη συνάντησή τους με τους αρμοδίους, τους ανέπτυξαν τα προαναφερόμενα θέματα.

«Οι θέσεις μας είναι κοινές με όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της International Fur Federation και της Fur Europe. Η απαγόρευση του εμπορίου γούνας στην Ινδία, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα  έχει αντίκτυπο στον παγκόσμιο χάρτης της γουνοποιίας. Εμείς ως Ε.Ο.Γ., εκπροσωπώντας τον κάθε συνάδελφο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας,  θα προβούμε σε όλες τις  δυνατές ενέργειες προκειμένου να αντικρούσουμε  τα χτυπήματα που πάει να δεχθεί ο κλάδος», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή Εξωτερικού Εμπορίου, προκειμένου να παρουσιαστούν και στον ίδιο οι θέσεις της Ε.Ο.Γ. και μέσω εκείνου να μεταφερθούν άμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ