"


Μαγική βραδιά με Πασχαλίδη και Νέγκα «Στον Ρυθμό της Λίμνης» στην Πολυκάρπη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μοναδικές στιγμές απόλαυσε το κοινό της Καστοριάς στο Παραλίμνιο Πάρκο Πολυκάρπης στη συναυλία «Στον Ρυθμό της Λίμνης» που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δημιουργία» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Ηρακλή» Πολυκάρπης.
Στον θαυμάσιο χώρο της συναυλίας και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό σχήμα με τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Γιώτα Νέγκα, ερμηνεύοντας μοναδικά γνωστά και λατρεμένα τραγούδια της δισκογραφικής τους πορείας, όπως και επιλεγμένα τραγούδια άλλων συνθετών, μαγεύοντας το κοινό, ένα καταπληκτικό κοινό που από την αρχή μέχρι το τέλος τραγουδούσε μαζί τους.
Με το σούρουπο ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει και να πλησιάζει προς τη σκηνή, πάνω στην οποία ανέβηκε πρώτη η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σημαντικότερες, λαϊκές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, με τη συνοδεία των μουσικών της.

Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη καλλιτέχνης  ερμήνευσε αγαπημένα, ιστορικά τραγούδια κορυφαίων συνθετών, τραγούδια που αποδέχτηκε ως «δώρο» από σπουδαίους δημιουργούς και έγιναν σταθμός στην πορεία της, τραγούδια που αγαπά, τραγούδια πολύτιμα από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με κοινό χαρακτηριστικό τη σπουδαιότητα και την απήχησή τους.
Στη συνέχεια τη… σκυτάλη στη σκηνή πήρε ο Μίλτος Πασχαλίδης, μαζί με τη Νίκη Γρανά & το μουσικό του «επιτελείο» σε μία αξέχαστη βραδιά, με αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφική του πορεία αλλά και με νέα τραγούδια από τον δισκογραφική δουλειά.

Πέρα από τα δικά του τραγούδια έκανε από μία στάση-αφιέρωση σε τρεις καλλιτέχνες που πάντα τιμάει στις συναυλίες του τα τελευταία χρόνια. Τον Άλκη Αλκαίο, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Δημήτρη Μητροπάνο και στη συνεργασία αυτών.
Ο Πασχαλίδης φαίνεται να γνωρίζει καλά το κοινό του και δίνει αυτό που ακριβώς εκείνο επιθυμεί, για να περάσει καλά. Η δημοφιλία του άλλωστε έχει ανέβει αρκετά και φαίνεται σα να "κερδίζει" ένα στοίχημα και με τον κόσμο, αλλά πρωτίστως με τον ίδιο του τον εαυτό, διατηρώντας την ταυτότητά του συγκεκριμένη και προστατεύοντάς την.
Στη συνέχεια ακούσαμε και τη νεαρή Νίκη Γρανά, που βρισκόταν σε όλη τη συναυλία στα δεξιά της σκηνής παίζοντας πιάνο, ακορντεόν και τραγουδώντας. Η προσπάθεια και η ενέργειά της έδειξαν ότι αν μη τι άλλο αγαπάει αυτό που κάνει και σκηνικά είναι δυναμική.

Ο κόσμος σε όλη τη συναυλία ήταν συντονισμένος. Ήταν σα να είχαν έρθει όλοι αποφασισμένοι και σίγουροι ότι θα περάσουν καλά και αυτό προφανώς έδωσε την ώθηση και στη σκηνή για ανταπόδοση.
Φυσικά τόσο με την έναρξη της συναυλίας όσο και λίγο πριν το φινάλε, ο ουρανός της Πολυκάρπης φωτίστηκε με δεκάδες πυροτεχνήματα, δίνοντας το σύνθημα της  έναρξης αλλά και της λήξης μίας ακόμη πετυχημένης διοργάνωσης.
Το σίγουρο είναι ότι οι διοργανωτές της συναυλίας «Στον Ρυθμό της Λίμνης», κέρδισαν ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα. Με 50 και πλέον εθελοντές, πρόσφερ4αν μία εξαιρετική οργάνωση και κατάφεραν να διοργανώσουν για μία ακόμη φορά με απόλυτη επιτυχία μία μεγάλη συναυλία. Οι άνθρωποι των δύο συλλόγων της Πολυκάρπης κατάφεραν και έβαλαν τον πήχη του «Ρυθμού της Λίμνης» ακόμη πιο ψηλά και απέδειξαν ότι έχουν την διάθεση και την εμπειρία να διοργανώνουν σημαντικές συναυλίες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου τον Ιούλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ           
   





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ