"


Τι προβλέπει το άρθρο 6 της συμφωνίας για την Ελληνική Πολιτιστική κληρονομία

Ιδιαίτερη ανησυχία σε πολιτιστικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, έχει προκαλέσει η σημερινή συμφωνία του κ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της συμφωνίας (δείτε τη φώτο) τα δύο μέρη καλούνται να αποθαρρύνουν ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι “υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, το μίσος, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό έναντι του άλλου μέρους”
Φωτογραφία άρθρο 6 της συμφωνίας για τη Μακεδονία

Η αναφορά αυτή θεωρείται φωτογραφική για τους πολιτιστικούς φορείς και τα Μουσεία που προβάλλουν την Ιστορία του απελευθερωτικού Μακεδονικού Αγώνα, ειδικότερα δε για το Μουσείο που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και ταυτίζει τον Μακεδονικό Αγώνα με την Ελληνική Πολιτιστική κληρονομία.

Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν, οι Σκοπιανοί είχαν θέσει θέμα για το συγκεκριμένο Μουσείο καθώς και για τα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας, θεωρώντας ότι “υποδαυλίζουν το μίσος και τον αναθεωρητισμό” έναντι των Σκοπίων.

Σύμφωνα πληροφορίες, αναμένεται προσφυγή των θιγόμενων Πολιτιστικών Φορέων φορέων στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ