"


Πολιτικό θρίλερ στην Ισπανία - Παραιτήθηκε ο Μαριάνο Ραχόι

Λίγο πριν από την ψηφοφορία στην ισπανική Βουλή, ο Μαριάνο Ραχόι παραδέχτηκε πως... έχασε και παραιτήθηκε
Σε μισή ώρα η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής - Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα ως πρωθυπουργός, αφήνω την Ισπανία σε καλύτερη θέση απ' ό,τι τη βρήκα είπε
Ο Πέδρο Σάντσεθ των Σοσιαλιστών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, νέος πρωθυπουργός
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πτώσης. Της πτώσης του Μαριάνο Ραχόι από την πρωθυπουργία. Η Ισπανία αλλάζει σελίδα, αφού μετά από χρόνια το Λαϊκό κόμμα πέφτει από την εξουσία και αναλαμβάνουν οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντεθ.

Η ψηφοφορία για την πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησης Ραχόι που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές θα γίνει σε λίγη ώρα. Και ο Μαριάνο Ραχόι δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί την ήττα του πριν τον «ρίξει» η Βουλή. «Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα την Ισπανία ως πρωθυπουργός. Την αφήνω σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη βρήκα», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

«Μπορούμε να υποθέσουμε πως η πρόταση μομφής θα υπερψηφιστεί. Κατά συνέπεια ο Πέδρο Σάντσεθ θα γίνει ο νέος πρόεδρος της κυβέρνησης», είπε στη σύντομη ομιλία του ο Ραχόι. Και συνεχάρη τον αντίπαλο και διάδοχό του.

Ο Ραχόι, στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός της Ισπανίας, θέλησε να δώσει έναν συναισθηματικό τόνο. Ακόμη και το ντύσιμό του ήταν… ανάλογο: σκούρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα. Σαν να πενθούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ