"


Το Google Lens διαθέσιμο και ως ανεξάρτητη εφαρμογή

Στην κυκλοφορία ανεξάρτητης εφαρμογής για την υπηρεσία Lens η οποία παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο, προχώρησε η Google.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή Google Lens μπορεί να αναγνωρίσει το αντικείμενο που κάνετε λήψη και να εμφανίσει σχετικές πληροφορίες είτε αυτό είναι κάποιο ρούχο, βιβλίο ή κάποιο μνημείο. Με το άνοιγμα της εφαρμογής, το viewfinder αναλαμβάνει να αναγνωρίσει τα αντικείμενα που βλέπει η κάμερα.

Πάντως ήδη οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για αρκετά προβλήματα συμβατότητας ακόμα και με γνωστά smartphones, αν και η Google επιτρέπει στις συγκεκριμένες συσκευές το κατέβασμα της εφαρμογής. Στα smartphones που παρουσιάζεται πρόβλημα περιλαμβάνει το Galaxy S8 Plus, το Moto Z Play, το Xiaomi M1 A1 και το Nokia 7 Plus ενώ η Google αναφέρει ότι η εφαρμογή τρέχει σε smartphones που τρέχουν την έκδοση Android Marshmallow και άνω.

Μέχρι σήμερα, το Google Lens το βλέπαμε ενσωματωμένο στο λογισμικό κάμερας λίγων smartphone, μεταξύ των οποίων τα Pixel 2 και Pixel 2 Plus της Google, τα XZ2 και XZ2 Compact της Sony καθώς και σε μερικά μοντέλα OnePlus. Στο πρόσφατο συνέδριο Google I/O, η Google ανέφερε ότι το Lens θα ερχόταν σε 10 smartphones, χωρίς να αναφέρει τα μοντέλα παρά μόνο τους κατασκευαστές τους οι οποίοι είναι οι LG, Motorola, Xiaomi, Sony Mobile, HMD / Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ, και Asus.

Google Lens App

Πηγή






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ