"


Το Facebook τερματίζει τελικά την κατηγορία Trending news

Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι θα αφαιρέσει την κατηγορία Trending news από την ιστοσελίδα και την εφαρμογή του.

Η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες της αναζητούν νέα όλο και περισσότερο μέσω mobile και βίντεο και για το λόγο αυτό θα αρχίσει να εστιάζει την προσοχή της στις δύο αυτές κατηγορίες. Η ενότητα Trending θα καταργηθεί για όλους τους χρήστες μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Το Facebook λέει ότι διερευνά νέους τρόπους για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ενημερώνονται για τα σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και ένας από αυτούς είναι η συνεργασία με 80 εκδότες, για να προστεθεί μια νέα ετικέτα έκτακτων ειδήσεων στο News Feed.

Το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει επίσης μια ενότητα που ονομάζεται “Today In”, η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση των χρηστών για τις τελευταίες ειδήσεις από τοπικούς εκδότες στις αντίστοιχες πόλεις τους. Η ενότητα θα περιλαμβάνει επίσης ενημερώσεις από τοπικούς αξιωματούχους και οργανισμούς που διαθέτουν σελίδα στο Facebook.

Τέλος, η εταιρεία στοιχηματίζει πολλά στην τηλεοπτική της πλατφόρμα Facebook Watch, όπου σχεδιάζει να φιλοξενήσει ζωντανή κάλυψη, καθημερινές ενημερώσεις και εβδομαδιαίες ανακοινώσεις που θα είναι αποκλειστικές για την πλατφόρμα.

Η απόφαση του Facebook να τερματίσει την ενότητα Trending, έρχεται μετά από μία μακρά περίοδο κατά την οποία το κοινωνικό δίκτυο επικρίθηκε ευρέως για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα του feed.

Το 2016, η εταιρεία προσέλαβε μια μικρή ομάδα περίπου δώδεκα νεαρών δημοσιογράφων, εκπαιδευόμενων στο πανεπιστήμιο Ivy League ή East Coast, για να κρίνουν και να αποφασίζουν τι θα μπορούσαν να δουν οι χρήστες στο Trending, αλλά κυρίως τι δεν θα είχαν τη δυνατότητα να δουν!

Επιπλέον το Μάιο του 2016, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία καταργούσε τακτικά «συντηρητικές» ειδήσεις. Η διαδικασία ένταξης ειδήσεων του Facebook περιελάμβανε και κάτι που ονομάζεται “injection tool” για να προωθεί ειδήσεις στο feed του Trending, οι οποίες δεν ήταν στην ουσία trends. Επίσης χρησιμοποιούνταν ένα “blacklisting tool” που κρατούσε ορισμένες ειδήσεις έξω από το feed.

Τον Αύγουστο του 2016, τέσσερις μήνες μετά την δημοσίευση αυτών των γεγονότων, το Facebook απέλυσε ολόκληρη την ομάδα των επιμελητών ειδήσεων για το Trending.

Το όλο θέμα φαίνεται τελικά να δημιούργησε περισσότερους πονοκεφάλους για το Facebook από ό, τι στην πραγματικότητα άξιζε. Οπότε η απόφαση να το ξεφορτωθεί είναι μάλλον σοφή!






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ