"


Τέλος ο Ζιντάν από τη ΡΕΑΛ

Επιβεβαιώθηκαν όσα δειλά-δειλά ξεκίνησαν να μεταδίδονται στην Ισπανία μετά την ανακοίνωση παραχώρησης έκτακτης συνέντευξης Τύπου. Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον πάγκο των "μερένγκες", λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού Champions League. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας στις 4 Ιανουαρίου του 2016, αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ.
Αφήνει "κληρονομιά" ένα πρωτάθλημα (2016/2017), ένα ισπανικό Supercopa (2017), τρία διαδοχικά Champions League, δύο ευρωπαϊκά Super Cup (2016, 2017) και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2016, 2017).
Το λόγο έλαβε πρώτος ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ: "Πρέπει να μιλήσει ο Ζιντάν, πρώτος. Ήλθε να με δει χθες (30/5) για να μου ανακοινώσει μια απρόσμενη απόφαση, αυτός είναι που πρέπει να εξηγήσει. Είναι απρόσμενη απόφαση, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τη σεβαστούμε. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά δεν ξέρω πώς. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωσή του, για ο,τι έκανε στην ομάδα. Δεν είναι ένα αντίο. Εάν χρειάζεται ένα διάλειμμα, το αξίζει".
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ζινεντίν Ζιντάν: "Όπως κι ο πρόεδρος, έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ. Για μένα, για την ομάδα, τους παίκτες, είναι λίγο παράξενη στιγμή. Αλλά, είναι και σημαντική. Αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει. Χρειάζεται άλλη μεθοδολογία δουλειάς, γι' αυτό κι έλαβα αυτή την απόφαση.
H απόφασή μου για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα, αλλά για εμένα έχει. Είναι η στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή.
 





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ