"


Σαν σήμερα στο Μεξικό εμφανίστηκε η πρώτη μπάλα φτιαγμένη αποκλειστικά για Μουντιάλ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποτελείται από 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Έκτοτε κάθε Μουντιάλ έχει τη δική του μπάλα.
Για τις ανάγκες του 9ου Μουντιάλ, που ξεκίνησε σαν σήμερα το 1970 στο Μεξικό, παράγεται για πρώτη φορά επίσημη μπάλα αγώνων.

Δώδεκα μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Μια ασπρόμαυρη μπάλα. Η ασπρόμαυρη… θεά. Η μπάλα του Μουντιάλ που στις 31 Μαΐου 1970 κάνει ντεμπούτο στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και στον αγώνα Μεξικό – Ρωσία στο στάδιο Αζτέκα του Μεξικό.

Πρόκειται για την Telstar της Adidas, που αποτελείται από 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα.

Η μπάλα αυτή θα αντικατασταθεί μετά από 18 χρόνια από την «τρικολόρε» στη Γαλλία και έκτοτε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει τη δική του (Fevernova-2002, Roteiro-2004, Starball-2006).

Η FIFA θέλει κάθε Μουντιάλ να έχει κάτι το ξεχωριστό. Δεν αφορά μόνο την μπάλα, αλλά όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση. Να αποτυπώνεται κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων και όχι μόνο. Με τα χρόνια η κλασική ασπρόμαυρη μπάλα άρχισε να δίνει τη θέση της σε διαφορετικούς χρώματος μπάλες.

Το 1998 στο Μουντιάλ της Γαλλίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπάλα η οποία δεν ήταν ασπρόμαυρη. Ήταν η επονομαζόμενη «τρικολόρε».

Από το 1970 και έπειτα οι μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στα Μουντιάλ ήταν οι παρακάτω:

Όσο για το φετινό Μουντιάλ, που ξεκινάει σε λίγες μέρες στα γήπεδα της Ρωσίας, οι παίκτες θα χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη μπάλα:

ΠΗΓΗ


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ