"


Η κατανομή ομάδων και oι σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας



 Αρκετά παραγωγικό ήταν το φετινό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς με 745 συνολικά τέρματα που προήλθαν από 177 σκόρερ και 16 αυτογκόλ.
Τα περισσότερα σημείωσε η πρωταθλήτρια Καλλιθέα σκοράροντας 111 φορές και καταγράφοντας έτσι την κορυφαία επίδοση στα χρονικά της.

Δεκαεφτά ποδοσφαιριστές των «κυανοκίτρινων» έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, μοιράζοντας τον πλουραλισμό στον πίνακα στους σκόρερ μαζί με την Αστραπή Μεσοποταμίας, τον Παναργειακό και το Νταηλάκη.

Παρά ένα εκατό γκολ, πέτυχε ο Ηρακλής Πολυκάρπης που σταμάτησε στα 99! Οι Κυπελλούχοι έχουν ξεπεράσει άλλες δύο φορές την εν λόγω επίδοση, αγγίζοντας φέτος το ρεκόρ τους, που είναι το 104 γκολ τα οποία καταγράφηκαν τη σεζόν 1991-1992.

Αντίθετα, ρεκόρ παραγωγικότητας σημείωσε η Αστραπή με τα 96 φετινά τέρματα να σημειώνει ιστορικό ρεκόρ.
Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν φτάσει τα 95 το 2004 και το 2016, ενώ 90 σημείωσαν το 2002 και το 2010.

17 διαφορετικοί παίκτες σκόραραν για τον Παναργειακό, που είχε την τέταρτη καλύτερη επίθεση με 72 τέρματα.
Οι «κοκκινόμαυροι»» σημείωσαν τη μεγαλύτερη νίκης τους με 12-1 κόντρα στο Καλοχώρι, αλλά το ένδοξο παρελθόν τους, έχει καταγράψει αρκετά πιο ενθαρρυντικά νούμερα.

Ρεκόρ τερμάτων είχαμε φέτος και για το Βογατσικό που με 57 τέρματα (σε αυτά συγκαταλέγεται και το 3-0 άνευ αγώνος κόντρα στο Καλοχώρι), ξεπέρασε κατά πολύ την κορυφαία του επίδοση, η οποία ήταν τα 42 γκολ το μακρινό 1980.
Με τον Χρίστο Νούλα να σημειώνει με διαφορά τα περισσότερα οι «αρκούδες» έκλεισαν μια εξαιρετική σεζόν, που ουσιαστικά σήμανε την επαναφορά τους στον ποδοσφαιρικό χάρτη του Νομού.

Πενήντα τέρματα πέτυχε ο Κάστορας και η θετική συνολική αποτίμηση είναι ενθαρρυντικό δείγμα για την επόμενη μέρα. 
 Μόλις εννέα παίκτες των «βυσσινί» σκόραραν στο φετινό πρωτάθλημα, οι λιγότεροι δηλαδή από κάθε άλλη ομάδα πλην του Καλοχωρίου.

Τα 48 γκολ για το Νταηλάκη τον κατατάσσουν στην έβδομη καλύτερη επίθεση, όντας επίσης στην κορυφή του πλουραλισμού των σκόρερ με 17 παίκτες του –στη συντριπτική πλειοψηφία τους νεαροί και ανερχόμενοι- να βρίσκουν δίχτυα.

Ακολουθεί η Δόξα Αμπελοκήπων με 41 γκολ και αμέσως ο Γράμμος Μαυροχωρίου με 39 τέρματα στο ενεργητικό του.

Σχετικά ψηλά με την 10η καλύτερη επίθεση παρατηρούμε τον Κεραυνό Χιλιοδένδρου και ο υποβιβασμός του φανερώνει πως αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, αποδείχθηκε η άμυνα της.

28 γκολ σημείωσε ο Κρόνος, ενώ τη δεύτερη χειρότερη επίδοση κατέγραψαν τα Γραμμοχώρια σκοράροντας ένα τέρμα λιγότερο.
Τα 27 γκολ για τα «ελάφια» προήλθαν από 10 ποδοσφαιριστές τους και αποδείχθηκαν αρκετά για να διατηρήσουν τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τέλος, ο ΠΑΟ Καλοχωρίου ήταν αυτός με την χειρότερη άμυνα και επίθεση, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό 13 φορές. Εφτά παίκτες των ουραγών χρίστηκαν σκόρερ με τον Κώστα Σαββίδη να είναι ο μόνος που πέτυχε περισσότερα από ένα γκολ, σημειώνοντας τέσσερα.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ