"


Παιδικά χαμόγελα στη… ΣΕΝΤΡΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς στη… ΣΕΝΤΡΑ

Γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα «Η ΣΕΝΤΡΑ», με τον εκδότη και τους συνεργάτες του να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα
Η αιτία;
Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μικρών παιδιών του ΚΔΑΠ, του Δήμου Καστοριάς, τα οποία συνόδευαν οι υπεύθυνες παιδαγωγοί κ.κ. Παπαρίζου Σύλβια, Καραγιώργου Έφη, Βόγλη Τάνια και Μπουϊκίδου Βαρβάρα.
Το μάθημα της γλώσσας και ειδικότερα οι ενότητες «εφημερίδες» και «μάθετε τα νέα» ήταν το έναυσμα της ενασχόλησης των μαθητών με τον Τύπο. Έτσι μία επίσκεψη στην έδρα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ της Καστοριάς, ήταν απαραίτητη, ώστε τα παιδιά να δουν από κοντά τι δουλειά και κόπο απαιτεί η έκδοσή της.

Ο εκδότης Δημήτρης Κουτσής υποδέχτηκε τα μικρά παιδιά, τα οποία έδειξαν να απολαμβάνουν αυτή την επίσκεψη. Έκαναν ερωτήσεις, γελούσαν και κοιτούσαν με περιέργεια τα γραφεία, τον εξοπλισμό και φυσικά τις εφημερίδες. Ξεφύλλισαν την έκδοση της εφημερίδας της εβδομάδας, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν το αρχείο της από το 1999.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την σελιδοποίηση της εφημερίδας, δημιουργώντας οι μικροί το δικό τους ξεχωριστό πρωτοσέλιδο, το οποίο και τυπώθηκε επί τόπου και μοιράστηκε σε όλους ως αναμνηστικό.
Κατόπιν τα παιδιά και με δική τους πρωτοβουλία ζωγράφισαν θέμα της προσωπικής τους επιλογής και αφιέρωσαν στον εκδότη της εφημερίδας, ικανοποιώντας με την ενέργειά τους αυτή τη φιλοξενία της επίσκεψής τους, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά αναψυκτικά και εδέσματα.

Το ΚΔΑΠ της Κοινωφελής Επιχείρησης ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ του Δήμου Καστοριάς που εδρεύει στην οδό Βαλαλά 58 και λειτουργεί από το 2003, απασχολεί καθημερινά περίπου 50 παιδιά τις απογευματινές ώρες, σε διάφορες ψυχαγωγικές δράσεις.
Από αρχές Ιουνίου 2018 θα υπάρχει δυνατότητα για νέες εγγραφές παιδιών.
Υπεύθυνη εγγραφών είναι η κ. Καραγιώργου Έφη. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24670.26722

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ