"


Και με τη «βούλα» το φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα στη Δυτική Μακεδονία
Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και από τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Σταθά η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Τιμολογίου Ηλεκτρικού ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία και το δήμο Μεγαλούπολης.

Η μέση μείωση της τιμής στα νοικοκυριά, που θα έχουν κατανάλωση έως 2.400 kwh το τετράμηνο, θα 42 ευρώ ανά Μwh, δηλαδή μέγιστη μείωση έως 105 ευρώ το τετράμηνο.
«Το περιβαλλοντικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος είναι πλέον Νόμος του Κράτους και μόνο με νέο Νόμο θα καταργηθεί» τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.
Οι μειώσεις αυτές, θα ισχύσουν από τη δημοσίευση της Κ.Υ.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα είναι σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής Ενέργειας.
Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζει και ειδικό σχέδιο ώστε να υπάρξουν οι ρυθμίσεις για το μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος και στις Επιχειρήσεις.
«Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους. Δεν χρειάζονται φωνές και «κορώνες». Για όσα δεσμευτήκαμε, υπήρξαμε συνεπείς. Σε όσα αναλάβαμε, σταθήκαμε διεκδικητικοί μέχρι τέλους. Αυτά που ονειρευτήκαμε για την Δυτική Μακεδονία, τα υλοποιούμε για χάρη των χιλιάδων Δυτικομακεδόνων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τους δύο υπουργούς.
Δικαιούχοι ορίζονται οι οικιακοί καταναλωτές εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας με τετραμηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 2400 κιλοβατώρες.
«Ήρθε η ώρα, λοιπόν, με μεγάλη χαρά να δώσουμε το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο, μια δέσμευσή μας, η οποία έγινε πράξη. Μια δέσμευση την οποία κάποιοι αμφισβήτησαν και λοιδόρησαν» ανέφερε ο Θ. Καρυπίδης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μέρα δικαίωσης όχι για την περιφερειακή αρχή, αλλά για το σύνολο των Δυτικομακεδόνων που το αξίζουν”, κατέληξε ο κ. Καρυπίδης.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ